O nouă specie de plantă a fost descoperită la Constanţa

Flora României s-a îmbogăţit cu o nouă specie de plantă descoperită în Rezervaţia Naturală Dumbrăveni din judeţul Constanţa, informează hotNews.ro. Anunţul a fost făcut de Societatea Ornitologică din România. Planta are denumirea de Orobanche pubescen, dar nu are şi un nume popular  în limba română, dar aparţine genului de plante numite lupoaie sau verigel.
 
Descoperirea a fost făcută de către biologul Matis Attila de la Societatea Ornitologică Româna, în timpul unei activităţi de inventariere a habitatelor din judeţul Constanţa.
 
Rezervaţia naturală Pădure Dumbrăveni judeţul Constanţa ewste o arei proitejată deosebită care adăposteşte habitate de silvostepă cu o biodicâversitate foarte mare.

Sursa foto: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța își află azi, 7 august, posibilul adversar din play-off-ul Conference League. Ce a declarat Hagi după meciul cu Petrolul

07 Aug 2023 1466

Deputatul de Constanța Mircea Dobre denunță afaceri cu pandemia de Coronavirus - „Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină?”

26 Mar 2020 3052

Editorial Repatriații care i-au speriat pe constănțeni și i-au făcut pe politicieni să-și atragă capital politic pe spinarea lor

23 Mar 2020 4977