Stiri calde

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti despre acuzațiile ce i se aduc polițistului suspectat de pedofilie

În cursul zilei de 09.01.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a sesizat Judecătoria Sect. 6 Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului S.E., pe o durată de 30 de zile, cercetat pentru trei infracţiuni de agresiune sexuală.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din actele de urmărire penală efectuate până în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, au rezultat următoarele:
 
- în data de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani.
 
- în data de 22.10.2012, în jurul orei 14:00, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului - inculpatul S.E. a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe persoana vătămată şi, profitând de împrejurarea că aceasta era minoră, în vârstă de 7 ani, fiind astfel în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, a determinat-o să-i atingă organul sexual.
 
În ceea ce priveşte fapta din data de 5.01.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează că în data de 7.01.2018, în jurul orelor 17.00, conducerea Brigăzii Rutiere a anunţat Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu privire la faptul că un agent de poliţie din cadrul brigăzii are semnalmente asemănătoare cu cele ale bărbatului din imaginile puse la dispoziţia publicului.
 
Imediat după primirea acestei informaţii au fost efectuate verificări cu privire la persoana în cauză.
 
Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a autorizat măsuri de supraveghere tehnică a persoanei în cauză. În baza acestor măsuri, agentul de poliţie a fost monitorizat în permanenţă de poliţişti specializaţi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., până la momentul prezentării acestuia la sediul Serviciului Omoruri în dimineaţa zilei de 08.01.2018.
 
Avându-se în vedere actele de urmărire penală efectuate până la momentul respectiv - declaraţii persoane vătămate, declaraţii martori, vizionarea înregistrărilor surprinse de camerele de supraveghere video - agentul de poliţie a fost pus sub acuzare şi audiat în calitate de suspect şi apoi inculpat.
 
În acest context, inculpatului i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii profilului genetic.
 
În cursul zilei de 08.01.2018, Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat o expertiză prin care a fost stabilit profilul genetic al inculpatului şi totodată s-a constatat că acest profil genetic corespunde cu profilul genetic evidenţiat în urma expertizării unor probe biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului cu privire la o faptă de agresiune sexuală comisă la data de 22.10.2012.
 
Fapta de agresiune sexuală săvârşită la data de 22.10.2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În acest dosar, începând cu data de 24.10.2012, au fost efectuate numeroase acte de urmărire penală în vederea identificării autorului, după cum urmează:
 
- au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei;
 
- imaginile care surprindeau deplasarea autorului în zona şcolii Sfântul Andrei din sectorul 6, aflată în promixitatea locului săvârşirii faptei, au fost difuzate către mass-media, acestea rulând în repetate rânduri, pe toate posturile de televiziune;
 
- au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, în vederea prezentării acestora populaţiei (la nivelul Poliţiei Capitalei, a fost întocmit şi un plan de acţiune care viza securizarea perimetrului instituţiilor de învăţământ din Bucureşti);
 
- în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei (profilul genetic al autorului fiind stabilit în urma expertizării unor probe biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului cu ocazia comiterii faptei);
 
- au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului;
 
- au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie;
 
- au fost analizate aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la parchetele din Municipiul Bucureşti (soluţionate sau în curs de cercetare); în urma acestei analize a fost identificată o cauză având ca obiect o infracţiune de natură sexuală cu victimă minoră şi autor necunoscut. Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar după efectuarea urmăririi penale împreună cu Serviciul Omoruri, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a unui inculpat în vârstă de 65 de ani (denumit în mass-media "Spionul pedofil"), care ulterior a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de natură sexuală comise faţă de victime cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.
 
În ceea ce priveşte faptele comise de inculpatul S.E., cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a acestuia în fapte similare.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizeazăm faptul că în cauză se desfăşoară urmărirea penală şi cu privire la o infracţiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 faţă de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului.
 
În contextul celor menţionate, procurorii consideră nejustificate opiniile exprimate în spaţiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză.
 

”Totodată, adresăm mulţumiri persoanelor care au furnizat informaţii cu privire la potenţiali autori ai unor astfel de fapte penale, informaţii care, în general, sunt utile organelor de urmărire penală în soluţionarea unor cauze grave” - au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti .

 
De altfel, în ceea ce priveşte soluţionarea unor astfel de cauze grave de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, poate fi menţionată trimiterea în judecată a autorilor, în perioada 2014-2017, în opt cauze înregistrate iniţial cu autor necunoscut, având ca obiect infracţiuni de omor săvârşite în perioada 1995-2002.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi va fi validat consilierul PNL, Lavinia Boldea

30 Jan 2019 611

PNL a decis Lavinia Boldea, consilier judeţean în locul lui Sorin Mocianu (documente)

26 Jan 2019 1678

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 octombrie 2018

24 Oct 2018 578

Polițistul Eugen Stan, trimis în judecată pentru 18 infracțiuni de agresiune sexuală

15 Jun 2018 823

Sinteza raportului în cazul polițistului pedofil a fost publicată. Concluziile anchetei (document)

16 Feb 2018 984

Mai multe deficiențe au fost constatate la două secții de poliție din București în cazul polițistului suspectat de pedofilie

12 Jan 2018 995

Polițistul suspectat de pedofilie era protejat de șeful său, Rene Emanuel Vornicu. Informația apare în raportul întocmit de conducerea IGPR

12 Jan 2018 932

Nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate cu privire la cazul poliţistului Eugen Stan, publicată de Guvern. Mai mulți polițiști cercetați în acest caz (document)

12 Jan 2018 1506

Șeful Poliției Capitalei a demisionat după scandalul polițistului pedofil

12 Jan 2018 957

Ancheta se complică în cazul polițistului acuzat de pedofilie. Procurorii vor să afle dacă acesta a fost ajutat să scape de răspunderea penală

12 Jan 2018 618

Prim-procurorul Viorel Teliceanu, precizări importante legate de poliţistul suspectat că ar fi molestat doi copii

10 Jan 2018 1428

Cum a fost prins polițistul suspectat de pedofilie. Scenariu ca în filme pus la cale de anchetatori

09 Jan 2018 2444

Polițistul suspectat că a agresat sexual doi copii într-un lift a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

09 Jan 2018 524

Ştefan Petcu a condus antrenamentul de ieri al Farului

21 Feb 2014 1392

Update Cine participă la întâlnirea cu primarul din Rotterdam

02 Apr 2013 1074