Poliţiştii constănţeni încep campania de informare pe litoral

Mâine, polițiștii constănțeni lansează campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival și de informare a turiștilor din stațiunea Mamaia și Constanța, intitulată' SIGURANȚA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ !'.

Scopul Campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță al turiștilor, obiectivele acesteia fiind: creșterea sentimentului de siguranță al turiștilor din stațiunea Mamaia și Constanța; asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică turiștilor și cetățenilor din stațiunea Mamaia și Constanța, prin prezența activă la vedere a polițiștilor și a voluntarilor Crucii Roșii Constanța, în scopul realizării activităților de prevenire a faptelor antisociale;

atragerea localnicilor și turiștilor în sprijinul forțelor de poliție prin amplificarea relațiilor de colaborare și creșterea aportului acestora în activitatea de prevenire a faptelor antisociale; informarea turiștilor cu privire la aspectele privind starea infracțională prin popularizarea măsurilor și mijloacelor de ordin preventiv; conștientizarea beneficiarilor cu privire la adoptarea măsurilor minime de siguranță în vederea prevenirii victimizării lor.

Inițiatorii Campaniei sunt Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Cabinet — Compartimentul Relații Publice, Poliția Municipiului Constanța — Biroul Stațiunii Mamaia.

Grupul țintă direct este compus din turiștii stațiunii Mamaia și ai municipiului Constanța, cel indirect fiind compus din cetățenii Constanței și turiștii de pe întreg litoralul românesc.

Ca noutate, campania se lansează prin deschiderea la data de 19 iulie a.c. a unui Punct de Informare situat pe plajă, în zona Cleopatra din stațiunea Mamaia, care va funcționa până la finele lunii august 2016, unde polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei locali și peste 30 voluntari ai Crucii Roșii, împreună cu ceilalți parteneri vor fi prezenți zilnic în în Punctul de Informare, dar vor derula și activități pe toată plaja din Mamaia pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din auto și din camerele de hotel.

În cadrul Punctului fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber în stațiune, în municipiul Constanța, pe litoralul Mării Negre și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării, iar voluntarii Crucii Roșii vor putea acorda o asistență medicală minimă, în cazul în care vor exista solicitări. De asemenea, zilnic voluntarii si politistii vor patrula pe plaja din Mamaia, unde vor disemina informatii si flyere preventive turiștilor.

Partenerii principali sunt Primăria Municipiului Constanța, Crucea Roșie Filială Constanța, Liceul Tehnologic 'Dimitrie Leonida' Constanța, Carrefour Constanța, Decathlon Constanța; alți parteneri fiind Poliția Locală Constanța, Asociația PsihotrafiQ, Universitatea Ovidius Constanta, A.N.I.T.P. Constanța si A.N.A. Constanța.

Această campanie este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri al M.A.I. — 'Litoral 2016', fiind coordonată de către I.G.P.R. — I.C.P.C. și C.I.R.P., și are în vedere menținerea și asigurarea unui climat de siguranță pe perioada Sezonului Estival 2016.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Șofer beat și sub influența substanțelor interzise, implicat într-un accident între localitățile Murfatlar și Poarta Alb

02 May 2024 112

Județul Constanța În noaptea de 1 Mai, Poliția Rutieră a dat amenzi însumate de 10.000 de lei (FOTO)

02 May 2024 152

Surse Deputatul Dumitru Focșa, suspectat că și-a bătut nevasta – a fost emis ordin de protecție

02 May 2024 399

În Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței și a traficului de substanțe interzise

01 May 2024 560

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

01 May 2024 508

Un tânăr de 19 ani a provocat un accident rutier în Constanța. Nu avea permis de conducere

01 May 2024 756

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 340

IPJ Constanța Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm

01 May 2024 542

Polițiștii, sesizați pentru un conflict între concubini, au întocmit dosar penal pentru altă cauză

01 May 2024 460

Cererea de arestare, respinsă Trafic de cocaină la Constanța! Ce sume de bani cerea suspectul pentru drogurile comercializate (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 443

Oficial de la IPJ Constanța despre scandalul dintr-o clădire în construcție din zona Brotăcei (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 547

Constanța Bărbat, dispărut de la domiciliu. L-ați văzut?

01 May 2024 373

Măsurile luate de polițiștii din Constanța pentru o minivacanță în siguranță

30 Apr 2024 441

Controale ale polițiștilor rutieri pe raza județului Constanța. S-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale

30 Apr 2024 459

Polițiștii, alături de tineri la festivalurile de pe litoral

30 Apr 2024 474