UPDATE Primăria Constanţa a pus lacătul pe hotelul Histria şi clubul Princess din staţiunea Mamaia

Hotelul Histria din staţiunea Mamaia, deţinut de controversatul om de afaceri George Bosânceanu, a fost închis astăzi, prin dispoziţie din partea primarului Constanţei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, decizia de suspenda activitatea unităţii de cazare a venit în urma nenumăratelor reclamaţii înregistrate la Primărie privind zgomotul infernal produs de generatoarele electrice folosite de reprezentanţii hotelului.  De altfel, unitatea turistică s-a aflat de mai multe ori în această vară în mijlocul unor scandaluri cu autorităţile care au venit să confişte generatoarele buclucaşe.

Aflat în spatele gratiilor după ce a fost condamnat pentru proxenetism, patronul de la Histria, George Bosânceanu a transmis de fiecare dată că va înlocui generatoarele ridicate de poliţie ori de câte ori va fi cazul. Pentru a pune capăt acestei poveşti, primarul Constanţei a dispus astăzi suspendarea activităţii hotelului pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, tot prin dispoziţie de primar a fost închis astăzi, tot pentru o lună de zile, şi clubul Princess din staţiunea Mamaia, însă, în acest caz, motivul este încă incert.

UPDATE ora 20:42
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a precizat, în această seară, pentru ZIUA de Constanţa, că dispoziţia de sistare a activităţii pentru mai mulţi agenţi economici din staţiunea Mamaia care nu au respectat reglementările legale a fost dată în urmă cu câteva zile. Edilul a ţinut să precizeze că sancţiunile drastice nu a fost aplicate "de pe o zi pe alta", ci s-au făcut gradual, urmându-se paşii legali. Însă cum agenţii economici nu au reacţionat pozitiv la sancţiunile mai blânde aplicate anterior, Consiliul Local s-a văzut nevoit să demareze pasul următor şi să pună în aplicare suspendarea activităţii pe o durată de 30 de zile.

Primarul Constanţei a mai spus că atât în cazul hotelului Histria, cât şi în cazul clubului Princess au existat mai multe reclamaţii şi sesizări atât din partea turiştilor, cât şi a altor agenţi economici din vecinătate privind nerespectarea normelor de poluare sonoră. Primăria Constanţa a apelat la specialişti înainte de a sancţiona, gradual, atât clubul Princess, cât şi hotelul Histria. De asemenea, în etapele anterioare, municipalitatea a avut sprijin din partea altor instituţii locale, printre care poliţia locală, poliţia naţională (IPJ Constanţa) şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Pentru a răspunde speculaţiilor conform cărora activitatea unităţilor economice cu probleme a fost închisă abia la sfârşitul sezonului, edilul Constanţei a mai declarat că acest lucru poate fi pus strict pe seama faptul că procedurile legale sunt de durată, iar Primăria Constanţa a vrut să respecte toţi paşi reglementaţi în lege pentru a remedia situaţiile reclamate în legătură cu societăţile sancţionate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SC Histria Tour Mondial SRL declară pierdute certificatele de clasificare și fișele anexe

25 Apr 2024 198

Știri Constanța Incendiu în Mamaia! Un autoturism hibrid a luat foc în parcarea Hotelului Histria, locația lui George Bosânceanu (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 2429

Modificări importante în societatea care are punct de lucru în stațiunea Mamaia la Hotel Histria

13 Jul 2022 1378

Costea Dincă a înființat o nouă societate la Eforie. Cu ce se va ocupa

21 Apr 2022 1402

Primăria refuză autorizarea hotelului Histria din stațiunea Mamaia

13 Aug 2021 2259

Opt ani de închisoare pentru unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din Constanța! Motivare (Document)

28 Jun 2021 22175

Ce afaceri lasă în urmă George Vergiliu Bosânceanu, din Constanța, condamnat definitiv la opt ani închisoare (Document)

01 Jun 2021 8797

Un hotel din Eforie Nord vrea să se extindă cu o nouă clădire de patru etaje

24 Feb 2017 3750

Verificări reluate la Hotel Histria, tot pentru generator

28 Jul 2016 2354

UPDATE. Poliţiştii şi jandarmii acţionează la Hotel Histria pentru ridicarea unui generator (galerie foto+video)

27 Jul 2016 4439

George Bosânceanu, proprietarul hotelului Histria, din staţiunea Mamaia, CONDAMNAT definitiv

08 Dec 2015 8534

„Mi-am făcut bagajul, am pus lacătul pe hotel“ Hotelul afaceristului George Bosânceanu, nimicit de flăcări (galerie foto)

27 Nov 2015 3220

Fotoreportaj Incendiul devastator de la Hotelul Histria, din Mamaia

26 Nov 2015 2982

Hotelul Histria a ars astăzi. Asta este tot ce a mai rămas din clădire... (galerie foto + video)

26 Nov 2015 4350

UPDATE3 - Incendiu, în staţiunea Mamaia, la hotel Histria aparţinând lui George Bosânceanu (galerie video+video)

26 Nov 2015 15650