Primarul municipiului Iaşi a fost exclus din PSD. Alţi doi membri ai partidului au fost daţi afară din PSD

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei municipale PSD Iaşi a decis, în şedinţa de vineri, excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, precum şi a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv al organizaţiei municipale Iaşi a social-democraţilor, Sorin Iacoban, informează Agerpres.ro
 
Pentru demiterea celor trei au votat 18 din cei 23 de membri prezenţi la şedinţă.
 
Primarul Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu şi preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale Iaşi, Sorin Iacoban, au părăsit anterior sala în care se desfăşura şedinţa Biroului Permanent Judeţean a PSD Iaşi.
 
Primarul Mihai Chirica a susţinut că a luat această decizie după ce preşedintele Comisiei de Etică, Ion Barbu Ciochină, ar fi solicitat însoţitorilor acestora să părăsească sala.
 

"După ce ne-am expus punctele de vedere, li s-a cerut celor care ne susţin să părăsească sala. Am plecat cu ei. Ni s-a reproşat că am emis comunicate referitoare la susţinerea guvernelor Grindeanu şi Tudose. Am explicat susţinerea pe care am avut-o faţă de acele Guverne. Au fost date trei voturi în comisia de etică. Ar fi fost şapte voturi în final. Nu a fost respectat regulamentul", a spus Mihai Chirica după ieşirea din BPJ.

 
Întrebat fiind despre intenţia cu care a venit la BPJ, fostul preşedinte al PSD Iaşi, Mihai Chirica a declarat că a vrut să coasă fisura dintre organizaţia municipală şi cea judeţeană.
 

"Noi am venit azi pentru a coase o fisură între organizaţia municipală şi cea judeţeană", a subliniat primarul Chirica.

 
În ceea ce priveşte prevederile statutului privind excluderea din partid, Chirica a declarat că "nu putem fi excluşi, pentru că decizia Biroului Judeţean trebuie trimisă la organizaţia municipală, care s-a exprimat deja masiv pentru susţinerea noastră, a celor vizaţi de comisia de etică a PSD Iaşi".
 
Fost preşedinte al PSD Iaşi şi vicepreşedinte la nivel naţional, Mihai Chirica a reiterat că din cauza disensiunilor PSD riscă să piardă nu doar conducerea municipiului, dar şi susţinerea electoratului din judeţ şi, implicit, alegerile din 2020.
 
Şedinţa de vineri a BPJ a PSD Iaşi a fost organizată după ce în la începutul săptămânii Comisia de Etică a organizaţiei judeţene a propus excluderea primarului Mihai Chirica, viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban. S-a cerut totodată şi sancţionarea cu avertisment a preşedintelui OM Petru Corneliu Boişteanu şi a lui Gabriel Teodorescu. Măsurile au fost solicitate întrucât cei cinci şi-au arătat susţinerea faţă de guvernele Grindeanu şi Tudose.
 

Pe de altă parte, la şedinţa de miercuri seara a biroului de conducere al organizaţiei municipale PSD Iaşi s-a votat, cu două abţineri, respingerea propunerii comisiei de etică.
 
Sursa: Agerpres.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 541

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 570

DNA Începe procesul în dosarul lui Mihai Chirica, primarul din Iași!

16 Jan 2024 991

Rugby CSM Constanța, încă o victorie cu scor astronomic contra Bucovina Suceava (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 1245

SN Nuclearelectrica SA organizează licitație pentru achiziționarea de servicii de mentenanță pentru sistemele și echipamentele de măsură și control de la CNE Cernavodă

04 Jan 2023 2378

Oficial de la DNA Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, trimis în judecată!

14 Jul 2022 820

Orașul din România în care se va deschide un punct public cu opt duşuri (VIDEO)

21 Jun 2022 1167

Mănăstirea „Trei Ierarhi'' din Iași ar putea fi inclusă pe lista UNESCO

19 Nov 2021 2918

Distincţii înmânate de primarul Iaşiului Gică Hagi împlineşte miercuri 55 de ani. Care e cadoul preferat de la jucătorii săi

05 Feb 2020 3987

Secretarul de stat Victor Opaschi împreună cu Șeful Cultului Musulman din Romania, prezenți la Primăria Municipiului Iași

21 Jan 2020 3646

Propunere ca Simona Halep să devină cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

26 Jul 2019 1848

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară ”Cantacuzino” a împlinit 98 de ani de existență

29 Mar 2019 1723

Înalt oficial din conducerea Ministerului Afacerilor Interne trece o treaptă mai jos în ierarhie. Despre cine este vorba

29 Sep 2018 4353

Secretarul de Stat Mihai Dan Chirică, pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu. A fost prezent la investirea prefectului Dumitru Jeacă

21 Sep 2018 2152

LIVE text Comisar șef de poliție din cadrul Ministerului de Afaceri Interne, prezent la învestirea noului prefect al județului Constanța (galerie foto)

03 Aug 2018 5252