Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost audiat la ÎCCJ în dosarul în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. Ce a declarat la ieșirea din sala de judecată

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost audiat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, informează Agerpres.ro
 
La intrarea în sediul ÎCCJ, Robert Negoiţă a declarat că una dintre cele două angajate ar fi lucrat, la un moment dat, în cadrul biroului său parlamentar, pe vremea când era deputat PSD de Teleorman.
 

"Eu pe cele doamne, dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat, şi de aceea sunt aici, că una dintre cele două persoane a fost angajată la mine la cabinet când am fost parlamentar de Teleorman. (...) Acea domnişoară mi-a fost recomandată de la partid, de la Turnu Măgurele, dacă nu mă înşel, pentru biroul meu de parlamentar şi a fost plătită din suma forfetară de la biroul meu parlamentar", a spus Negoiţă.

 
În sala de judecată, Robert Negoiţă a fost întrebat de judecători dacă Adriana Botorogeanu a fost angajată la biroul său parlamentar.
 

"Numele ei nu îmi spune nimic. Dacă o văd pe stradă nu o cunosc. Este posibil să o fi avut angajată la cabinetul parlamentar pe Alina Botorogeanu, însă nu îmi mai amintesc. Dacă e acea persoană care a fost angajată la mine la cabinetul parlamentar, nu mai mult de doi ani, era o persoană tânără care îşi făcea treaba. Nu cunosc şi nu cunoşteam la data respectivă că Botorogeanu a figurat ca angajat la DGASPC Teleorman. (...) Vă vorbesc doar din principiu, pentru că în mod exact nu pot să vă relatez. Nu îmi amintesc. Cred că am cunoscut-o în campania electorală şi, ulterior, am angajat-o la cabinetul parlamentar. Cred că este posibil să îmi fi fost recomandată de un coleg de partid. (...) Sub jurământ arăt că Liviu Dragnea, care era la data respectivă preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, nu s-a implicat în campania mea electorală, iar dacă am afirmat că am angajat-o pe Botorogeanu la cabinetul meu parlamentar la recomandarea unui coleg, menţionez că nu este vorba de domnul Dragnea. Acest coleg, care probabil mi-a făcut recomandarea, era fie Nicolae Mohanu, care era primarul oraşului Turnu Măgurele, sau viceprimarul aceluiaşi oraş. (...) Am aflat că Botorogeanu figura în perioada respectivă ca angajată la DGASPC Teleorman când am fost chemat la procuror pentru a fi audiat", a afirmat Robert Negoiţă.

 
Procesul continuă cu audierea altor cinci martori.
 
Liviu Dragnea nu a venit la proces.
 
Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
 
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.
 
Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANI sesizează DNA! Averea și interesele lui Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3, București. Teren și casă la Constanța (DOCUMENTE)

08 Jun 2023 613

„Este o aberație!“ ANI sesizează DNA în cazul lui Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3

08 Jun 2023 509

Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3 București, urmărit penal de DNA

09 Feb 2023 1051

Primarul Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, București, trimis în judecată de DNA! Primul anunț al judecătorilor

12 Aug 2022 1374

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 București, trimis în judecată de DNA! Detalii

10 Aug 2022 886

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, acuzat de ucidere din culpă, după moartea a doi muncitori pe șantierul de la Biblioteca Națională

05 May 2022 1144

Primarul Sectorului 3 București, Robert Negoiță, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

21 Feb 2022 1201

„Nu am avut nicio problemă specială de sănătate“ Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, testat pozitiv pentru Sars-CoV-2

26 Aug 2020 1570

Surse Decizii luate în CEx al PSD. Robert Negoiță suspendat din partid, iar Șerban Nicolae înlocuit din funcție

03 Jul 2019 1638

Robert Negoiță, audiat la Parchetul General

02 Nov 2016 2169

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, la DNA

30 Sep 2016 2388

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Este vizat un hotel deţinut de Robert Negoiţă

28 Sep 2016 1987

Robert Negoiță, audiat la Parchetul General

21 Sep 2016 2507

Dosar penal privind lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă

04 Aug 2016 2086

Robert Negoiță, cap de listă printre datornicii la Fisc

16 May 2016 2772