Prognoza meteo pentru trei zile Vremea se menţine rece

Nordul Peninsulei Balcanice şi ţara noastră vor fi în continuare sub influenţa maselor de aer rece. În Moldova va fi ger şi la noapte, dar şi în noaptea de joi spre vineri.

Miercuri vremea va fi însorită în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-vestice unde local va ninge spre seară. În zonele joase vor reveni condiţiile de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Temperatura aerului va avea valori sub normele climatologice ale datei: maximele sunt cuprinse în general între minus 5 şi 5 grade. Vântul prinde putere în regiunile sudice şi sud-vestice, şi cel mai tare bate în sudul Banatului, astfel încât senzaţia de rece va fi amplificată.

În Capitală e frig şi miercuri. În plus vântul prinde putere şi va accentua senzaţia de frig. Temperatura maximă nu trece de 0...1 grad. Norii vor acoperi temporar cerul şi trecător vor mai fi condiţii pentru câţiva fulgi de zăpadă. Presiunea atmosferică creşte uşor de la 768 mm coloană de mercur, valoare deja mai mare decât cea normală, 760mm coloană de mercur.

Vreme rece pentru început de martie şi pe malul estic al Prutului. Nici la amiază temperaturile nu trec de pragul de îngheţ, sunt chiar cu până la 8 grade mai mici decât normele climatologice ale datei. Ninsorile, deşi slabe nu se opresc încă, iar soarele rămâne acoperit de nori toată ziua, în plus şi vântul se înteţeşte în sud.

Norii se înmulţesc miercuri în Munţii Banatului şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali, unde local va ninge slab. În rest soarele se arată destul de generos, dar norii trecători tot mai aduc şi câţiva fulgi de zăpadă. Vântul prinde putere pe creste, iar la înălţimi mai mici suflă cel mult moderat. Ceaţa apare din nou pe văi şi în depresiuni. Temperatura aerului nu se modifică semnificativ faţă valorile înregistrate marţi la amiază: în continuare va fi frig, chiar ger pe timpul nopţii şi dimineaţa.

După ce zile la rând riscul de avalanşă a impus cod roşu la Bâlea Lac şi Vârfu Omu, miercuri veştile sunt o idee mai bune, codul a devenit portocaliu, dar şi stratul de zăpadă a crescut la 100 cm la Vârfu Omu şi chiar 143 la Bâlea Lac. A sporit stratul de zăpadă şi în celelalte staţiuni, aşa că azi sunt 33 de centimetri de omăt la Predeal şi 44 la Sinaia, dar a apărut şi riscul de avalanşă destul de însemnat la Sinaia. Puteţi schia cu siguranţă la Arieşeni şi Straja, unde sunt 32 şi respectiv 50 de cm de zăpadă şi pârtia în condiţii ideale.

Joi vremea rămâne tot rece, iar în Moldova şi în depresiunile intramontane dimineaţa începe din nou cu ger şi temperaturi sub minus 13 grade. La prânz valorile termice prognozate de meteorologi pornesc de la minus 3 grade în Bucovina şi ajung până la 4...5 grade în regiunile de dincolo de Carpaţi. Norii acoperă jumătatea sud-vestică a ţării şi mai ninge local în Oltenia, în Banat şi pe arii restrânse în Muntenia. Vântul se linişteşte, iar în zonele joase, pe suprafeţe restrânse va fi ceaţă însoţită de chiciură.

Vremea rece joi şi în Capitală, cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de 1 grad. Norii vor acoperi cerul aproape toată ziua şi trecător sunt condiţii să ningă slab.

Vineri se încălzeşte uşor în toată ţara. La amiază sunt aşteptate valori termice între 0 şi 6 grade. Soarele va fi mai generos şi norii mai aduc ninsori răzleţe doar pe la munte. În zonele joase de relief reapare ceaţa, pe suprafeţe mai extinse în timpul nopţii.

Şi bucureştenii vor avea parte de aproape 5 grade în termometre la amiază. Cerul se mai limpezeşte de nori, iar vântul abia va adia.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infotrafic Au fost ridicate toate restricțiile de pe autostrada A2 București – Constanța

26 Apr 2024 346

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 333

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 346

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 234

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 268

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 233

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 246

Firme Constanța Acţionarii Brise Grains SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi se află și aprobarea situaţiilor financiare anuale

26 Apr 2024 366

Dosarul Mineriadei Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare – a refuzat să dea declarații

26 Apr 2024 407

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 314

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Apr 2024 200

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe Autostrada A2 București-Constanța

26 Apr 2024 321

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 502

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 410

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 371