Prognoza pe trei zile Vreme rece la începutul săptămânii

Nici urmă de primăvară la orizont astăzi. Vremea continuă să se răcească, iar până marţi cel puţin aerul rece, în nuanţe de albastru se tot intensifică peste teritoriul ţării noastre.

După o noapte cu valori de la minus 8 la cel mult 2 grade, nici ziua de azi nu se anunţă cu mult mai agreabilă. Cerul rămâne acoperit de nori, dar precipitaţiile se mai restrâng şi lasă precipitaţii mixte doar la nivel local în Banat şi Transilvania, iar în Oltenia şi Muntenia, sub formă de ninsori. În rest însă, cerul se mai curăţă de nori şi aşteptăm doar fulguieli soradice. Vântul de peste noapte se mai domoleşte, dar încă suflă susţinut în la munte, dar şi pe litoral, pe un fond termic general modest, cu valori la amiază între minus 4 şi 6 grade.

Începem săptămâna viitoare cu o zi înnorată, şi cu şanse de soare doar în extremitatea de nordvest a ţării. Cu alte cuvinte, luni nu scăpăm de ninsori, dar vor fi slabe şi nu pe arii prea mari, cel mai probabil la munte. Spre seară însă din nou se înmulţesc, aşa că se vor reavânta spre Banat şi Oltenia mai ales, iar vântul va prefera sudul ţării. Maximele rămân mici, iernatice, la valori de la minus 2 grade în nordul Moldovei şi depresiuni la nu mai mult de 4-5 grade în sudvest.

Bucureştenii nu au nici ei parte de soare luni, dar s-ar părea că ninsorile nu se mai arată în capitală. Maxima nu trece însă de 1 grad la amiază, iar vântul e destul de agitat.

Acelaşi tabloul mohorât şi marţi, cu cer noros şi ninsori care, de această dată, cuprind toate regiunile ţării. Doar prin Doborgea şi Moldova e posibil să fie mai puţini fulgi de zăpadă, dar în rest, nu numai că ninge, dar în sud şi la munte, vântul se ascute, în condiţiile în care termic vorbim de o zi rece şi neplăcută, cu valori de la minus 4 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei la maximum 4 grade pe litoral.

În Bucureşti ziua de marţi aduce ninsori şi vânt şi cel mult 1 grad, e drept, cu plus, la orele amiezii.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 278

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 256

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 283

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 301

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 566

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 644

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 487

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 561

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 396

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 368

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 540

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 498

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 502

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 563

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 420