UPDATE Raed Arafat, aşteptat mâine în staţiunea Mamaia pentru un eveniment în premieră

Mâine, la ora 11.00, în stațiunea Mamaia din județul Constanța, va avea loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii cinci ani.

La evenimentul organizat pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu din stațiunea Mamaia vor participa Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Ovidiu Vasilică. De asemenea, cu această ocazie vor fi prezentate toate măsurile luate de IGSU pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016.
   
O abordare nouă pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectul urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor care vin pe litoral, prin mobilizarea forțelor și mijloacelor tehnice specifice intervenției în cazul producerii diverselor situațiilor de urgență.

Punctele de prim-ajutor amplasate pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun vor fi încadrate în permanență cu paramedici SMURD din cadrul IGSU , pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în aceste stațiuni.

Totodată, pentru optimizarea timpului de răspuns, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent.

UPDATE 1, ora 11.53
 
În urmă cu puţin timp, Raed Arafat a scris un mesaj, pe Facebook, legat de evenimentul de mâine.
 

„Mâine la Constanţa, la orele 11.00 dimineaţă, vom da startul unui proiect pilot desfăşurat de DSU - IGSU cu sprijinul autorităţilor publice locale şi al Fundaţiei pentru SMURD. Vor fi stabilite la un număr de plaje aglomerate puncte de intervenţie ale echipajelor SMURD, va fi crescut numărul ambulanţelor SMURD şi al echipajelor de pompieri care vor avea puncte noi de plecare pe durata sezonului de vara. Totodată în premieră vor fi utilizate noile nave achiziţionate anul trecut de IGSU din fondurile Europene astfel încât să asigure o intervenţie rapidă pe apă. O ambarcaţiune a pompierilor va fi amplasată şi pe apele lacului Suitgol. Intervenţia cu ambarcaţiunile va fi efectuată şi cu sprijinul Poliţiei de Frontieră / Garda de Coastă. Proiectul este unul experimental şi care va sta la baza dezvoltării unui concept care urmează să fie aplicat în fiecare sezon de vară. El vine în completarea acţiunilor desfăşurate de toate forţele Ministerului Afacerilor Interne. Lansarea proectului va avea loc pe plajă în aproprierea hotelului Rex din Mamaia”, este mesajul complet scris de Arafat. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campania ''Detector pentru viaţă'' Detectoare de fum şi monoxid de carbon - instalate în locuinţe din 20 judeţe. Printre ele și Tulcea

24 Feb 2024 879

Piedone îi cere demisia lui Raed Afarat, după incendiul de la Ferma Dacilor. „ISU are o mare problemă”

30 Dec 2023 937

Raed Arafat „Se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat nu cu voia lor“

29 Dec 2023 965

LIVE VIDEO Primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor (VIDEO)

29 Dec 2023 861

Raed Arafat cere modificarea legislației după devastatorul incendiu de la Ferma Dacilor

28 Dec 2023 790

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

16 Dec 2023 773

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

29 Nov 2023 852

DSU, Raed Arafat S-a terminat unul dintre cele mai importante cursuri pe comanda intervențiilor

18 Nov 2023 729

Traian Hristea și Raed Arafat, la Emergency management assistance. Despre ce s-a vorbit

05 Sep 2023 786

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu avem pompieri morţi! Pompierii noştri răniţi se vor întoarce toţi acasă“ (VIDEO)

03 Sep 2023 1082

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu spun că a fost totul perfect, dar trebuie analizat totul, înainte de a critica" (VIDEO)

03 Sep 2023 845

Raed Arafat „Eu nu am niciun pompier care are leziuni la nivelul capului, cel puţin din ce ştiu şi care a purtat cască”

28 Aug 2023 892

Secretarul de Stat, Raed Arafat „Modul în care au intervenit pompierii, după prima explozie de la Crevedia, a fost unul corect“

27 Aug 2023 1163

Raed Arafat Încă o persoană a decedat în urma exploziilor de la Crevedia

27 Aug 2023 1129

Raed Arafat - „Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie“

27 Aug 2023 817