Reacția MS ”Nu putem închide întreg spitalul. Este inacceptabil că după Colectiv nu am învățat nimic”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat astăzi că Spitalul de Arși din Capitală se află într-o situație gravă și că este inacceptabil ca după incendiul din Colectiv să nu se fi învățat nimic.
 

"Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (...) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (...) Nu putem închide întreg spitalul", a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.


Ministerul Sănătăţii vrea să mute Spitalul de Arşi din Capitală, din cauza neregulilor de aici. S-a luat totuşi, deocamdată, decizia închiderii doar a unei secţii, deşi autorităţile au luat în calcul chiar închiderea unităţii medicale. Voiculescu a spus că pentru moment a decis suspendarea activității Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați.
 

”Singura măsură rezonabilă pe care am luat-o în considerare este închiderea spitalului şi transferul activităţii în altă parte. E o măsură pe care am discutat-o îndelung, ultima dată săptămâna trecută. Concluzia la care am ajuns este că nu putem închide tot spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați. Măsurile pe care le avem în vedere, una deja am sugerat-o și e în fruntea listei mele de priorități, este relocarea spitalului”, a spus ministrul Voiculescu.

 
Un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală a filmat un pacient internat la terapie intensivă care avea rănile invadate de larve de muscă. Pacientul a murit, însă nu din cauza infecţiilor provocate de larve, a comentat șeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în care recunoaște că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.
 
Imaginile îngrozitoare au fost trimise jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor. Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat, în această dimineaţă, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a verifica situaţia în urma publicării imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câte paturi de mari arşi sunt în spitalele din România. Anunțul ministrului Sănătății

29 Aug 2023 940

Imaginile dezastrului Cum arată Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, la două luni de la incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Nov 2021 3057

Al treilea decedat în deflagrația de la Petromidia Năvodari va fi înmormântat astăzi

22 Jul 2021 1712

ZIUA LIVE. 21 de paturi destinate marilor arşi la nivel național. Niciunul la Constanța. Prefectul, Silviu Coșa va semnala această situație Guvernului

07 Jul 2021 1909

UPDATE Doi copii arşi la Valu lui Traian. Vor fi transportaţi la un spital din Bucureşti. Cum a avut loc nenorocirea (video)

08 Feb 2020 7063

ConstanțaBărbatul care a suferit arsuri în urma exploziei de ieri a fost transportat la Spitalul de Arși București

12 Feb 2018 2076

Cadre medicale de la Spitalul Floreasca, citate la DNA

29 Nov 2016 1851

Doi dintre răniții de la Petromidia vor fi operați astăzi la Spitalul de Arși

24 Aug 2016 2322

Editorial Printre viermi şi gândaci - Neregulile din sistemul de sănătate şi sănătatea pacienților

20 Jul 2016 2537

Spitalul de Arşi din Capitală va fi igienizat

15 Jul 2016 1508

Ministrul Sănătății a fost în control la Spitalul de Arşi

15 Jul 2016 1965

Mâine, audieri în dosarul privind Spitalul de Arși

14 Jul 2016 1543

Activitatea în secția ATI a Spitalului de Arși a fost suspendată

14 Jul 2016 1459

Un pacient, internat la Spitalul de Arși, a fost filmat cu larve vii pe o rană la cap

14 Jul 2016 1821

Elicopter SMURD solicitat de urgență pentru transportarea la București a două victime ale unei explozii

05 Jun 2016 2021