Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, denunţat de un fost decan

Rectorul Universităţii "Ovidius", Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită şi suspendat ulterior din funcţie, a fost denunţat de un fost decan al Facultăţii de Farmacie, a susţinut avocatul său, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat recursul la arestarea preventivă.

Apărătorul a afirmat, la judecarea recursului faţă de arestarea preventivă a lui Epure, că denunţătorul în cauză este Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, care i-ar fi făcut clientului său "o serie de şicane".

De asemenea, avocatul a menţionat că profesorul universitar i-a denunţat, odată cu Epure, pe prorectorul instituţiei de învăţământ superior şi pe decanul Facultăţii de Chimie.

"Acest denunţ a fost făcut cu intenţia de a face rău", a mai spus avocatul rectorului suspendat, în faţa Curţii de Apel Bucureşti.

Apărătorul lui Epure a adăugat că în cazul a două fapte de luare de mită pentru care este cercetat clientul său şi în care ar fi fost folosiţi investigatori sub acoperire sunt "de provocare".

"Nu există probe că lăsarea în libertate a inculpatului va zădărnici aflarea adevărului. (...). Nu are antecedente penale, a condus o unitate de învăţământ superior care a devenit şi mai apreciată după ce a preluat conducerea", a arătat avocatul rectorului suspendat.

Apărătorul a depus la dosar şi 21 de caracterizări şi acte medicale, subliniind şi că soţia şi unul dintre copiii lui Dănuţ Tiberius Epure au suferit intervenţii chirurgicale.

Pe de altă parte, procurorul anticorupţie prezent la şedinţa de judecată a susţinut în faţa instanţei că există probe care arată că Dănuţ Tiberiu Epure a solicitat şi primit în mod repetat mită de la candidaţi sau studenţi ai universităţii.

"A facilitat admiterea unor candidaţi nepregătiţi la universitatea, iar aceste consecinţe se vor vedea în timp", a susţinut procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Acesta a subliniat că rectorul l-ar fi întrebat la un moment dat pe unul dintre investigatorii sub acoperire"cât este dispus să dea pentru admitere", iar apoi i-ar fi dat un bileţel pe care să scrie suma.


Pe de altă parte, rectorul suspendat, Dănuţ Tiberius Epure, a solicitat Curţii de Apel Bucureşti să fie pus în libertate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Law

06 Aug, 2013 19:08

Denunţul nu este o şicană. Dacă cineva a comis o infractiune este normal sa îl denunti. Este admirabil cel care a facut asta. Este rusinos pentru toti că am îndurat asta. Decanii care i-au scris caracterizări pentru instanţă inteleg că sunt solidari credintelor domnului Rector. Deşi ştiam asta, acum avem confirmarea că nu mai gândesc singuri

Articole asemanatoare

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 879

Firme Constanța Administratorul unic al SC Instalații SA a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

16 Apr 2024 460

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat din închisoare!

03 Apr 2024 581

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 624

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administratorii The Ring Place SRL, care edifică un imobil pe strada Perlei

20 Mar 2024 548

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 757

Universitatea „Ovidius” din Constanța, dată în judecată de fostul rector Tiberius Dănuț Epure

05 Mar 2024 1870

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1602

Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța! Deliberările au fost prelungite

26 Feb 2024 617

Licitații Tulcea Olcocons SRL Brăila construiește cu 420.000 de euro un centru de colectare în comuna Topolog (DOCUMENT)

25 Feb 2024 4371

Afaceri Constanța Primăria Corbu a cumpărat un minibus pentru aproximativ 200.000 de lei (DOCUMENT)

10 Feb 2024 994

Licitații Constanța Auto Haus Tudor SRL, contract cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru autosanitarele Renault (DOCUMENT)

08 Feb 2024 932

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

08 Feb 2024 869

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5219

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 788