Sătenii din Cuza-Vodă, îngroziţi de un şarpe uriaş

Sătenii din localitatea Cuza-Vodă sunt îngroziţi după ce un şarpe de aproape patru metri lungime a fost văzut de mai multe persoane în gospodăriile lor.Zeadin Murat, reprezentant al unei asociaţii pentru protecţia animalelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că 'nu este o invenţie', în condiţiile în care au fost găsite urme de târâre a reptilei care sunt 'precum cele lăsate de roata unui tractor', sunt mai multe persoane care spun că au văzut şarpele, iar multora le-au dispărut din curţi, în ultima perioadă, aproape 100 de păsări.

Comandantul Poliţiei Medgidia, comisar şef Vasile Dăogaru, a afirmat că vineri după-amiază un sătean de la marginea localităţii Cuza-Vodă a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un şarpe uriaş în curtea casei sale, în timp ce bea apă dintr-un jgheab pentru animale şi păsări.

Autorităţile au intrat în alertă, zeci de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, alături de voluntari, căutând în zadar reptila.

Potrivit lui Zeadin Murat, ar putea fi vorba despre un şarpe Boa constrictor, reptilă fără venin, care îşi omoară prada prin strângere, iar prezenţa ei în zona respectivă ar putea avea două explicaţii. 'Specia respectivă de reptilă a trăit în Dobrogea în urmă cu sute de ani, dar a dispărut. Însă este posibil să fi rezistat. Mai este ipoteza să fie cineva care şi-a achiziţionat şarpele de undeva, din Asia, Africa şi pentru că nu a mai putut face faţă să-l întreţină i-a dat drumul', a afirmat reprezentantul asociaţiei pentru protecţia animalelor.

Conform acestuia, căutările reptilei au fost sistate pentru că şarpele ar fi foarte greu de găsit, ţinând cont de vegetaţia abundentă care este în localitatea Cuza-Vodă şi în împrejurimile acesteia.

'Fermierii, sătenii au fost avertizaţi, iar dacă mai văd şarpele să anunţe imediat autorităţile', a precizat Zeadin Murat.

Specialiştii în domeniu spun că şarpele Boa constrictor provine din sudul şi centrul Americii şi din Caraibe. Unii şerpi trăiesc lângă cursuri de apă dulce, în semi-deşert, în regiunile de deşert de pe coastă, pe pajişti şi în păduri, dar cea mai mare parte trăieşte în pădurile tropicale şi în încinsele jungle ecuatoriale.

Boa constrictor este un şarpe neveninos, care îşi omoară prada prin strângere şi o înghite în întregime. În funcţie de mărimea pradei, digerarea acesteia poate dura câteva zile sau chiar şi câteva săptămâni. Este cel mai longeviv dintre toate speciile de şerpi, are o durată medie de viaţă de 20 de ani.

www.agerpress.ro

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A murit un cunoscut actor din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”

05 May 2024 616

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 365

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 295

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1646

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1854

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 657

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 1002

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 654

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 681

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1101

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 939

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 784

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 824

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 947

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1744