Stiri calde

UPDATE 1 Senatorul Christian Gigi Chiru - „Nu ştiu la ce prevedere statutară se referă Puiu Haşotti“ (documente)

 
Senatorul Christian Gigi Chiru a făcut în urmă cu câteva momente câteva precizări referitoare la declaraţiile sednatorului liberal Puiu Haşotti. „O să văd despre ce este vorba, nu ştiu la ce prevedere statutară se referă Puiu Haşotti, atâta vreme cât eu am ales deja să mă suspend din funcţiile de conducere ale PNL. Dacă noul statut prevede suspendarea mea din calitatea de membru de partid, nu am nicio problemă să respect statutul. Dacă prevederile noului statut sunt aplicabile după întregistrarea la Tribunal a acestora,  vorbim despre o posibilă incompatibilitate a calităţii de membru. Dacă însă Piuiu Haşotti s-a trezit vorbind, va trebui să explice ce ascunde această declaraţie a sa“, a precizat senatorul Gigi Chiru.

UPDATE 1, ora 14.35

În secţiunea „Documente” puteţi vedea modificările Statutului PNL. Acestea cuprind informaţii cu privire la obligaţiile membrilor (Art. 25). „Fără discriminări sau privilegii, membrii PNL au următoarele obligaţii: să respecte Constituţia şi legile ţării, să respecte Statulul şi regulamentele partidului, normele de integritate şi morală publice şi Codul etic al PNL; să activeze pentru apărarea suveranităţii, unităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a României, precum şi pentru consolidarea prestigiului ei în lume, să promoveze şi să apere opţiunile politice ale partidului, exprimate în Programul politic”, potrivit sursei citate.
 
Sancţiunea excluderii unui membru PNL se poate aplica în una din următoarele situaţii: a încălcat grav şi în mod repetat prevederile Statutului şi ale Codului Etic, aducând atingere valorilor şi principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului;  a încălcat deciziile şi hotărârile organismelor de conducere ale partidului şi, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante.
 
Retragerea sprijinului politic pentru reprezentanţii PNL care deţin funcţii numite în administraţia publică locală şi centrală împotriva cărora a început urmărirea penală. Sancţiunea va fi aplicată de către forul de conducere competent cu privire la funcţia ocupată de către membrul PNL în cauză. În cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcţie se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum şi în cazul trimiterii în judecată a acestora. Această sancţiune se aplică şi membrilor care se află în situaţia descrisă la momentul adoptării prezentelor prevederi. BP al organizaţiei din care face parte persoana suspendată va constata acest lucru, conform aceleiaşi surse.

Citeşte şi: 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspendarea din PNL a senatorului Christian Gigi Chiru, oficială de săptămâna viitoare (documente)

25 Oct 2015 1366

Vasile Blaga va numi un succesor Senatorul Chiru, autosuspendat din toate funcţiile ocupate în PNL Constanţa

31 Mar 2015 1570

Senatorul Gigi Chiru, în urma condamnării la 6 luni cu suspendare „Am încredere în justiţia din România”

15 Mar 2015 929

Gigi Chiru, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

13 Mar 2015 1052

Nicuşor Constantinescu a fost în concediu Gigi Chiru - „Angajaţii CJC ţin cu dinţii ca preşedintele lor să nu fie demis“

14 Oct 2014 1403

Consilierii locali ai PDL vor să recupereze paguba făcută de Rachieru la RADET

12 Jun 2014 2289

Senatorul Christian Gigi Chiru sare în apărarea primarului de la Castelu şi îl apostrofează pe prefect

17 Nov 2013 2447

Sinteză interviu online cu Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL „Sunt pregătit să declanşez, oricând, o campanie de suspendare a lui Mazăre!"

04 Aug 2012 2075

A început campania pentru referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu Chiru, preşedinte PDL - „Vom participa cu 1.000 de oameni la mitingurile de la Iaşi şi de la Bucureşti"

09 Jul 2012 1742

Interviu online cu preşedintele PDL ConstanţaChiru - „Sunt aproape sigur că voi fi candidat la Primăria Constanţa"

25 Nov 2011 923

Chiru despre Banias „Dacă se simte vinovat, ar trebui să se autosuspende"

26 May 2011 1038

Seful ITC „Primaria a emis sase autorizatii de construire nule"

30 Jul 2010 1356