Stiri calde

„Suntem datori să nu uităm!“ Au trecut patru ani de la moartea unui pompier de la ISU Delta. Acesta era în misiune

Au trecut 4 ani de la moartea sublocotenentului (p.m) Nicu Bâlea de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al Județului Tulcea. Acesta a căzut la datorie la data de 19 decembrie 2013.
 
Sublocotenentul (p.m) Nicu Bâlea a decedat, la numai 36 de ani, după ce a suferit un atac cerebral în timpul unei intervenții de descarcerare, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a IGSU.
 
Era comandant de echipaj iar în cei 7 ani de carieră, pompierul militar Nicu Bâlea a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii şi bunurile acestora.
 
Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Nicu Bâlea a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i-a fost oferită Emblema de merit "Acţiuni Umanitare” pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.
 
Potrivit ISU Delta, pompierul Nicu Bâlea s-a stins din viață în data de 19.12.2013,  ora 14.00 după patru zile în care medicii s-au străduit să îi salveze viața.
 
În data de 15 decembrie a.c., ora 19.15, pompierii de la Secţia de Pompieri Măcin au fost chemați să intervenină pe DN 22 E la ieşire din localitatea Garvăn, la un accident rutier fără victime. În aceea zi, conducatorul autospecialei de descarcerare era plutonierul major Bâlea Nicu, fiind tura lui de serviciu, care împreună cu cinci colegi subofiţeri au plecat spre locul incidentului.
 
Pe timpul deplasării, la cca. 1 km de la locul accidentului anunţat, plutonierul major Bâlea Nicu,  care se afla la volan,  a acuzat o puternică stare de rău. Colegii din autospecială au sesizat din timp comportamentul suspect al subofiţerului şi au luat măsuri de oprire a autospecialei. 
 
Într-un timp foarte scurt echipajul Serviciului de Ambulanţă Tulcea,  care se afla la locul accidentului rutier,  s-a deplasat către echipajul de pompieri unde a acordat subofiţerului primul ajutor, apoi  l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă Galaţi. Deoarece,  s-a constatat ca acesta suferise un accident vascular,  a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă ,, Profesor dr. Bagdasar-Arseni””, unde a fost operat de urgenţă, însă plutonierul major Bâlea Nicu a intrat în comă profundă, iar după patru zile acesta a murit,  nereuşind să reziste în faţa bolii.
 
Acesta s-a născut în localitatea Galaţi, la data de 06.04.1977, fiind fiul lui Constantin şi Iordana Bâlea. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în municipiul Galaţi.
A promovat concursul organizat în cadrul etapei de profesionalizare a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, iar cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea – Secţia de Pompieri Măcin, fiind încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal.
 
Începând cu data de 15.07.2007, a fost avansat în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale la Secţia de Pompieri Măcin .
 
În cei 7 ani de carieră, plutonierul major Bâlea Nicu a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii în slujba cărora s-a aflat necondiţionat la datorie. 

Sursa foto: Facebook/IGSU

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginea zilei Cățel salvat de pompieri, în urma unui accident rutier produs în județul Tulcea

18 Oct 2019 406

Tulcea Șofer, rănit după ce a intrat cu mașina într-un copac (galerie foto)

18 Oct 2019 410

Incendiu în zona localității Murighiol. Pompierii intervin (galerie foto)

15 Oct 2019 426

Casă, cuprinsă de flăcări în localitatea Horia. Un bărbat a fost găsit decedat (galerie foto)

15 Oct 2019 322

Victorie în instanţă pentru un pompier dobrogean - a obligat ISU la plata orelor suplimentare!

10 Oct 2019 8529

Casă acoperită cu stuf, în flăcări, în Sfântu Gheorghe (galerie foto)

20 Sep 2019 479

Tulcea Incendiu într-o gospodărie din localitatea Văcăreni. Un bărbat a suferit arsuri (galerie foto)

19 Sep 2019 704

Incendiu în apropierea Satului Pescăresc! Pompierii se luptă cu flăcările (galerie foto)

17 Sep 2019 747

Ambarcaţiune găsită pe Dunăre de către pompierii ISU Tulcea

15 Sep 2019 630

S-a înroşit cerul. Incendiu puternic în Delta Dunării-Zona Mila 23

14 Sep 2019 3501

Incendiu de proporţii în judeţul Tulcea (galerie foto)

13 Sep 2019 3766

Incendiu cu risc de propagare în Smârdan, județul Tulcea

09 Sep 2019 511

Incendiu în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Maşina pompierilor este la un kilometru de foc. Intervin zeci de salvatori şi săteni (galerie foto)

08 Sep 2019 1131

Tulcea Incendiu la o combină agricolă și la vegetația uscată din zonă (galerie foto)

06 Sep 2019 1047

Cal căzut într-o rigolă, în Babadag. Intervin pompierii tulceni

02 Sep 2019 449