Suspiciuni de fraudă Primarii constănţeni, din nou la DNA

 

dna1.jpgÎn momentul de faţă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie desfăşoară audieri în Dosarul cu nr. 124/P/2009, la care au fost convocaţi câţiva primari din judeţul Constanţa. Din primele informaţii ar fi vorba despre suspiciuni de fraudă în cazul unui proiect finanţat din fonduri europene, derulat de către Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia (ADZM) fondată de următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Medgidia, Castelu, Cuza Vodă, Tortoman, Siliştea, Mircea Vodă şi Peştera. Astăzi procurorii l-au convocat pe primarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu, iar în zilele următoare urmează să fie audiaţi şi ceilalţi edili. Vom reveni.

UPDATE: Primarul comunei Siliştea, Mihai Soare, ne-a declarat că şi la sediul primăriei pe care o reprezintă s-a primit o citaţie de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu acest dosar. Edilul din Siliştea a precizat că din câte ştie ar fi vorba despre un control legat de modul în care s-ar fi cheltuit sumele în derularea unui program transfrontalier Phare CBC, desfăşurat în parteneriat cu Bulgaria, de către ADZM. „Ştiu că a fost un program în care şi un funcţionar al Primăriei Siliştea a participat la o specializare pe mediu, însă nu cred că noi primarii avem vreun amestec, ci mai degrabă partea executivă a ADZM", a precizat primarul Mihai Soare.

UPDATE: Fostul primar al municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, ne-a declarat că ADZM a fost fondată în timpul mandatului său, iar el deţinea funcţia de preşedinte. Din 2008, după preluarea mandatului de către Marian Iordache , funcţia de preşedinte al ADZM a revenit acestuia. Dumitru Moinescu a precizat că ADZM a fost fondată în principal în scopul atragerii de fonduri pentru reabilitarea unor drumuri, atât de către partea română, cât şi de către cea bulgară. „Din câte ştiu, prin acest proiect derulat de către Medgidia în parteneriat cu Silistra urma să fie asfaltată strada Panseluţelor din Medgidia", a afirmat Moinescu, adăugând că valoarea totală a proiectului este de 700.000 euro. Directorul executiv al ADZM este Constantin Livadariu. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe primarul Marian Iordache, însă până la această oră nu a răspuns la telefon.

UPDATE: Directorul executiv al ADZM, Constantin Livadariu ne-a declarat că a aflat la rândul său de la primari că li s-au cerut explicaţii în legătură cu deplasările efectuate în cadrul proiectului. În opinia sa ar fi vorba despre modul în care s-au cheltuit banii pe aceste deplasări. Livadariu este de părere că ar fi vorba de fapt, despre o verificare de rutină întrucât, „toate programele PHARE sunt verificate de DNA". „Dar nu sunt probleme. Dacă erau m-ar fi chemat şi pe mine", a fost de părere directorul executiv al ADZM. 

UPDATE: Primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru, ne-a confirmat că este aşteptat mâine la DNA. Şi în opinia sa este vorba despre modul în care s-au cheltuit banii cu deplasările în cadrul acestui proiect. „Au fost două deplasări în Bulgaria", a precizat primarul Eugen Dumitru.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 312

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 548

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 778

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 698

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 531

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1456

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 887

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 651

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 824

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1057

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1451

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1702

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1099

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 859

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 672