Stiri calde

Sute de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în minivacanța de Paște și 1 Mai (galerie foto)

În minivacanța derulată în perioada 25.04-2019 - 01.05.2019, aproximativ 80 de politiștii locali cu 20 de autospeciale au acționat zilnic în sistem integrat pe toată municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral și nu numai. 

Lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat 494 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 110.860 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în domeniul circulației în domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 106 de amenzi contravenționale pentru nerespecarea prevederilro legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară sau a nerespectării semnificației indicatorului rutier „ Accesul interzis” și  au fost ridicate 23 autoturisme parcate neregulamentar pe domeniu public sau pe spațiul verde.

De asemenea, polițiștii locali împreună cu lucrători din cadrul IPJ Constanța au derulat activități specifice de fluidizare și siguranță a traficului rutier în Stațiunea Mamaia cu ocazia desfășurării Festivalului Sunwaves. 

Oamenii legii au actionat în echipe mixte și în perimetrul lăcașurilor de cult, al  zonelor aferente Cimitirului Central, Viile Noi, Palas și al  Cimitirului Municipal pentru asigurarea fluenței traficului rutier, precum și pentru menținerea unui climat public civilizat prin prevenirea unor acte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 141 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța.

Sancțiunile au fost date pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, răscolirea gunoiului din containere, apelarea la mila publică, staționarea vehiculelor pe spațiul verde, consumul de bauturi alcoolice, activități de picnic și alte fapte care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

În ceea ce privește desfășurarea activităților de picnic, polițiștii locali împreună cu reprezentanți ai  Gărzii de  Mediu Constanța au acționat preventiv în data de 01.05.2019 pentru combaterea efecutării grătarelor în locuri care nu sunt special amenajate în acest sens, fapt pentru care oamenii legii s-au sesizat  în două cazuri de pe malul lacului Siutghiol din Stațiunea Mamaia.
Persoanele în cauză au fost atenționate cu privire la nerespectarea  prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților de picnic, care și-au strâns obiectele depozitate pe spațiul verde și au adus terenul la starea inițială, părăsind în condiții civilizate locațiile.

„Activitățile de verificare și control  ale polițiștilor locali se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de activitate - 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a ne transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și cât mai multe date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Miercuri, poliţiştii locali din Constanţa au aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Sep 2019 405

S-au publicat în Monitorul Oficial modificările la sistemul 112 Cartele prepay cu buletinul, amenzi mai mari pentru alertarea falsă (document)

05 Sep 2019 1202

Sancţiuni în ultimele zile ale sezonului estival Poliţiştii locali au verificat litoralul. S-a lăsat cu amenzi

03 Sep 2019 343

Adio, pahare şi farfurii de plastic la evenimente publice! Nerespectarea legii duce la amenzi de peste 10.000 de euro

03 Sep 2019 771

Revista presei locale

31 Aug 2019 562

Comerţul ambulant din staţiunea Mamaia, sancţionat de poliţiştii locali (galerie foto)

27 Aug 2019 500

Imagine virală! „Aparatul nu vă merge! Să nu îndrăzniţi să-mi daţi amendă. Aveţi şase lei pentru parcare!“

21 Aug 2019 1647

Amenzi usturătoare la 36 de unități din judeţul Constanţa, aplicate de inspectorii ANSVSA

19 Aug 2019 444

Polițiștii tulceni, amenzi pentru nereguli în domeniul transportului naval

17 Aug 2019 511

Poliţiştii din Constanţa au sancţionat mai multe firme. Amenzi în valoare de 7000 de lei

12 Aug 2019 422

Nereguli constatate de Poliţia Locală pe drumurile publice din Constanţa. S-au aplicat amenzi

09 Aug 2019 565

Constanţa Litoralul, verificat de poliţiştii locali. Ce amenzi au aplicat agenţii

08 Aug 2019 630

Accesul câinilor periculoși în locuri publice, fără botniță, sancţionat cu amendă de Poliţia Locală

06 Aug 2019 443

Poliția Locală Constanţa aplică sancţiuni. Ce amenzi au aplicat agenţii

22 Jul 2019 793

Acţiuni ale Poliţiei Locale în municipiul Constanţa. Vezi pentru ce fapte s-au aplicat amenzi

17 Jul 2019 594