Stiri calde

Sute de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în minivacanța de Paște și 1 Mai (galerie foto)

În minivacanța derulată în perioada 25.04-2019 - 01.05.2019, aproximativ 80 de politiștii locali cu 20 de autospeciale au acționat zilnic în sistem integrat pe toată municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral și nu numai. 

Lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat 494 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 110.860 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în domeniul circulației în domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 106 de amenzi contravenționale pentru nerespecarea prevederilro legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară sau a nerespectării semnificației indicatorului rutier „ Accesul interzis” și  au fost ridicate 23 autoturisme parcate neregulamentar pe domeniu public sau pe spațiul verde.

De asemenea, polițiștii locali împreună cu lucrători din cadrul IPJ Constanța au derulat activități specifice de fluidizare și siguranță a traficului rutier în Stațiunea Mamaia cu ocazia desfășurării Festivalului Sunwaves. 

Oamenii legii au actionat în echipe mixte și în perimetrul lăcașurilor de cult, al  zonelor aferente Cimitirului Central, Viile Noi, Palas și al  Cimitirului Municipal pentru asigurarea fluenței traficului rutier, precum și pentru menținerea unui climat public civilizat prin prevenirea unor acte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 141 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța.

Sancțiunile au fost date pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, răscolirea gunoiului din containere, apelarea la mila publică, staționarea vehiculelor pe spațiul verde, consumul de bauturi alcoolice, activități de picnic și alte fapte care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

În ceea ce privește desfășurarea activităților de picnic, polițiștii locali împreună cu reprezentanți ai  Gărzii de  Mediu Constanța au acționat preventiv în data de 01.05.2019 pentru combaterea efecutării grătarelor în locuri care nu sunt special amenajate în acest sens, fapt pentru care oamenii legii s-au sesizat  în două cazuri de pe malul lacului Siutghiol din Stațiunea Mamaia.
Persoanele în cauză au fost atenționate cu privire la nerespectarea  prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților de picnic, care și-au strâns obiectele depozitate pe spațiul verde și au adus terenul la starea inițială, părăsind în condiții civilizate locațiile.

„Activitățile de verificare și control  ale polițiștilor locali se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de activitate - 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a ne transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și cât mai multe date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu menţin curăţenia (galerie foto)

12 Jun 2019 486

Revista presei locale

12 Jun 2019 564

Atenție unde pregătiți grătarul. Mai mulți constănțeni au fost sancționați în week-end de polițiștii locali (galerie foto)

10 Jun 2019 509

Razie a polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

08 Jun 2019 475

Copaci tăiați ilegal pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța (galerie foto)

05 Jun 2019 2415

Constanţa Zeci de amenzi, aplicate pentru contrabandă de ţigări

03 Jun 2019 440

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

27 May 2019 380

Se apropie absolvirea liceului Sancțiuni pentru cei care nu respectă legislația rutieră

24 May 2019 376

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 357

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au taxat polițiștii locali (galerie foto) (galerie foto)

18 May 2019 494

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 547

Amendaţi pentru că fumau în interiorul unei unităţi spitaliceşti din Constanţa

13 May 2019 394

Peste o mie de amenzi aplicate de Poliţia Locală Constanţa într-o săptămână!

13 May 2019 326

O femeie a cerut anularea unei amenzi primite pentru că îşi plimba câinele fără botniţă în parcul de la Casa de Cultură

10 May 2019 693

Razie a polițiștilor locali din Constanța în zona cimitirelor de Paștele Blajinilor. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

07 May 2019 447