Acțiuni de amploare efectuate de polițiștii de la transporturi! Au fost aplicate mai multe amenzi

Foto: Poliția RomânăÎn perioada 8 - 11 aprilie 2024, poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi și Serviciului Siguranța Transporturilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au acționat pentru prevenirea și combaterea criminalității și migrației ilegale în transportul feroviar, în cadrul acțiunii CRIME PREVENTION WEEK RAW, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat poliţişti și angajați ai companiilor de transport feroviar, care au efectuat verificări în 656 de staţii de cale ferată, 1.010 trenuri de călători şi 69 de trenuri de marfă.

Potrivit IGPR, au fost legitimate 2.653 de persoane, fiind depistate 11 persoane urmărite și 40 de persoane cu antecedente penale.

„De asemenea, au fost verificate 143 de centre de colectare de metale feroase și neferoase, iar gestionarii acestora au fost instruiți cu privire la obligațiile de a înscrie corect datele persoanelor care predau astfel de materiale și de a anunța de îndată Poliția Transporturi în cazul în care cineva intenționează să valorifice obiecte provenite de la calea ferată.

În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizate 1.078 de kilograme de metale feroase.

Totodată, polițiștii au constatat 53 de fapte de natură penală și au fost aplicate 706 sancțiuni contravenționale, în valoare de 182.726 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Exemple:

1. La data de 8 aprilie 2024, agenții Postului de Poliție Transporturi Feroviare Galați au fost sesizați de către impiegatul de mișcare de serviciu, despre faptul că, într-o stație CF, a fost constatată lipsa unui sabot de asigurare de la un grup de 5 vagoane garate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

A doua zi, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați, în urma activităților desfășurate, au identificat persoana cercetată pentru furt, fiind o femeie de 45 ani, din municipiul Galați, bunul sustras fiind recuperat și predat unității CF.


În cauză, se continuă activitățile de cercetare penală față de persoana respectivă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

2. La data de 8 aprilie 2024, în urma efectuării unui control, la un centru de colectare a deșeurilor reciclabile, din municipiul Drobeta Turnu Severin, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în perioada ianuarie - decembrie 2023, societatea ar fi desfășurat activitate de colectare a deșeurilor de la persoane fizice, fără a vira în termenul legal contribuția la fondul pentru mediu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit.

3. La data de 10 aprilie 2024, în urma efectuării unui control, la un alt centru de colectare a deșeurilor reciclabile, din Drobeta Turnu Severin, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Balota s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în anul 2023, ar fi predat deșeuri feroase și neferoase la centrul de colectare, fără a declara la organele fiscale veniturile obținute, sustrăgându-se astfel de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

4. La data de 9 aprilie 2024, agenții Postului de poliție Transporturi Feroviare Caracal au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Stoenești, județul Olt, care ar fi colectat și transportat cu o autoutilitară 820 de kilograme de deșeuri feroase fără a deține autorizație necesară în acest sens.

Cele 820 de kilograme de materiale feroase au fost ridicate și lăsate în custodie, la un centru de colectare până la definitivarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, transportul  sau valorificarea de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu.

Citește și: 

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe DunărePoliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii verifică trenurile pe direcția Constanța- Cernavodă! Amenzi aplicate

10 Mar 2024 702

Acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată. Ce au depistat polițiștii cu ocazia controalelor (FOTO)

22 Jul 2023 894

Poliția Română - Direcția de Poliție Transporturi a organizat o acţiune de control

19 Jul 2023 600

Sute de sancțiuni aplicate după acțiuni de control ale polițiștilor de la Transporturi

11 Jun 2023 983

Apel umanitar Un tânăr polițist din Constanța are nevoie de sprijinul nostru pentru a se bucura în continuare de viață

18 Apr 2023 5242

Acțiune de control a Poliției Transporturi! Au fost aplicate mai multe sancțiuni. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

19 Feb 2023 1157

Acțiune de control în gări și trenuri de călători. Au fost aplicate amenzi

28 Jan 2023 1206

Amplă acțiune de control în zona de litoral a Mării Negre și pe fluviul Dunărea. Ce nereguli au fost constatate în județul Constanța (GALERIE FOTO)

22 Oct 2022 1420

Scandalurile care au cutremurat Poliția Constanța. De la comisar șef Ioan Bucur la comisar șef Cornel Gabriel Coteanu

04 Sep 2020 4990

Jucării de aproape 100.000 de lei, confiscate de polițiștii de la Transporturi

04 Jun 2020 1782

Constanța. Acțiune de control a polițiștilor de la Transporturi. Au fost aplicate mai multe amenzi. Ce nereguli au constatat oamenii legii (galerie foto)

17 Jan 2019 1385

Acțiuni de control ale polițiștilor de la Transporturi. Ce au găsit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea

17 Nov 2018 1079

Acțiuni de control ale polițiștilor de la transporturi. Ce au descoperit într-un container sosit din China în Portul Constanța

10 Nov 2018 1247

Control al poliţiştilor în Portul Constanţa Sud Agigea. Au fost ridicate peste 1.700 de portofele!

03 Aug 2018 1628

Echipamente wireless în valoare de 50.000 de lei, confiscate în Portul Agigea

17 Aug 2017 1335