Teodor Meleşcanu consideră că preşedintele Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, consideră că preşedintele Klaus Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate la scrutinul electoral de duminică, oficialul guvernamental precizând, miercuri, că o solicitare de demitere precum cea făcută de preşedinte în cazul său nu trebuie să aibă la bază doar gânduri, întrebări şi presiuni, informează Agerpres.ro

Teodor Meleşcanu a afirmat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, că aglomeraţia din secţiile din străinătate s-a datorat prelungirii procesului de votare, prin suprapunerea alegerilor europarlamentare cu referendumul.

"Pur şi simplu, vinovat de votul în străinătate este, practic, preşedintele Iohannis care, la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare, la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice, de către un număr semnificativ de cetăţeni români şi am ajuns la numărul de 441, după două săptămâni, dânsul a anunţat că face referendumul în aceeaşi zi. În consecinţă, din două secunde care durează votul, în general, în cabină, având referendumul băgat peste votul parlamentarilor europeni, s-a ajuns la şase minute, şapte minute votul şi, practic, nu au putut să voteze toţi oamenii, mai ales în secţiile aglomerate", a precizat ministrul de Externe.


El a adăugat faptul că nu i-a aparţinut decizia privind numărul de secţii, acestea fiind înfiinţate pe baza cererilor şi analizelor ambasadelor şi consulatelor şi a cererilor iniţiate de cetăţeni români, care au fost satisfăcute în totalitate.

"În ce măsură evaluările au fost reale, în ce măsură s-au luat măsuri administrative în condiţiile în care peste alegerile europarlamentare s-a făcut şi referendumul, toate aceste lucruri vor face obiectul anchetelor noastre. De fapt, din 400 de secţii de votare, nu au fost probleme decât în aproximativ 40 şi de astea ne vom ocupa. Noi nu facem nimic până nu vedem, într-adevăr, dacă este o vină şi la cine este vina şi după aceea ne pronunţăm. Vă asigur că rezultatul va fi adus foarte repede la cunoştinţa tuturor", a menţionat Meleşcanu.


Referitor la cererea de demitere imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, solicitată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, Teodor Meleşcanu consideră că solicitarea trebuie să aibă şi o altă bază, decât gânduri şi presiuni.

"Domnul preşedinte are dreptul să-şi exprime orice opinii. Chestiunea, când vorbim de o demitere, trebuie să avem şi o bază pentru a cere demisia cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni şi aşa mai departe", a conchis ministrul de Externe.


Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile.

Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul șef al Senatului Teodor Meleșcanu, așteptat la DNA

12 Feb 2020 2013

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a demisionat

03 Feb 2020 1775

CCR Teodor Meleșcanu, pus nelegal în funcția de președinte al Senatului

22 Jan 2020 1997

Președintele Senatului, față în față cu ambasadorul Republicii Croația în România. Ce subiecte au fost dezbătute

15 Jan 2020 1608

Președintele Senatului, față în față cu ambasadorul Republicii Serbia în România. Ce au discutat

10 Dec 2019 1519

Teodor Meleşcanu, despre revizuirea Constituţiei „O țară este puternică atunci când are o Constituție puternică“

08 Dec 2019 1625

Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Ștefan Băișanu, funcții în Partidul Forța Națională

16 Nov 2019 2714

Teodor Meleșcanu, față în față cu Khalid Al Kalaldeh, președintele Comisiei Electorale Independente din Regatul Hașemit al Iordaniei

11 Nov 2019 1778

UPDATE 2 Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, în urma alegerilor din turul II. Declarații

10 Sep 2019 2152

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 1685

Teodor Meleșcanu - „Nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!”

11 Jun 2019 1843

Teodor Meleșcanu, despre alegerile din diaspora. „Am făcut pentru prima oară 441 de secţii electorale, record mondial”

29 May 2019 1692

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu va da explicații în Camera Deputaților pentru modul în care s-au desfășurat alegerile în diaspora

29 May 2019 1686

Ministrul Teodor Meleșcanu „Cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să îşi exercite dreptul de vot”

27 May 2019 1642

Ministrul Teodor Meleșcanu, despre prelungirea programului de votare în străinătate - „Dacă Autoritatea consideră, se pot lua măsuri foarte rapide”

26 May 2019 1518