Stiri calde

Tulcea. Proiectul Hericoast, la finalul primei faze de implementare. În cadrul proiectului se are în vedere restaurarea și reabilitarea Farului Vechi Sulina

Joi, 23 august 2018, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat la conferința de progres a proiectului „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST, în care Consiliul Județean Tulcea este partener alături de Consiliul Judeţean Vest - Agder, Norvegia (aplicant principal), Autoritatea Regională din Castilla y Leon (Spania), Regiunea Molise (Italia), Agenţia de Dezvoltare Leartibai (Spania) și Consiliul Judeţean Donegal (Irlanda), informează Consiliul Județean Tulcea. 

Este vorba despre un proiect finanțat prin Programul de Cooperare Interreg Europe 2014-2020, care își propune o îmbunătățire a politicilor regionale de gestionare a patrimoniului din această zonă costieră. Conferința a marcat astfel încheierea Fazei I de proiect - Comunicare şi schimb de experienţă inter-regională,  care a debutat pe 1 aprilie 2016.

„Este un proiect de la început ambițios, o provocare pentru colegii din Consiliul Județean Tulcea. Pe parcursul proiectului, s-a văzut că se pot face și lucruri frumoase. Norvegia este lider de proiect, au fost cinci workshop-uri, am participat la trei dintre ele, la Sulina, Valladolid și Donegal, unde am văzut modele de bune practici, am văzut celebrele canale din Regiunea Castilla y Leon, care se doresc finanțate prin acest proiect, farul din Donegal, iar noi ne dorim modernizarea Farului din Sulina. Într-adevăr, au fost probleme la început, dar s-au făcut numeroase demersuri, sprijinite de domnul președinte Horia Teodorescu, astfel încât acest far să fie eligibil pe proiectul Hericoast.
Vreau să îi felicit pe colegii din Consiliul Județean, vreau să îi felicit pe stakeholderi, autoritățile din Sulina, Jurilovca, Sfântu Gheorghe, Chilia Veche, Sarichioi pentru faptul că au fost prezenți la fiecare din aceste întâlniri. Noi sperăm la cât mai multe proiecte, pentru că nu avem un buget foarte consistent și fiecare euro care vine din fonduri europene este binevenit. Succes și în alte proiecte pe viitor“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

În cadrul Fazei I a proiectului au fost desfășurate 5 workshop-uri interregionale (Vest-Agder, Sulina, Valladolid, Termoli, Donegal), au fost elaborate studii sub forma Analizei teritoriale a patrimoniului cultural din zona costieră a județului, Strategia regională a stakeholderilor, Planul de acțiune regional (a cărui monitorizare va fi inițiată la începutul celei de-a doua faze) precum și Studiul de fezabilitate pentru restaurarea și reabilitarea Farului Vechi Sulina.

De asemenea, echipa de management Hericoast a organizat întâlniri semestriale ale factorilor interesați în colaborare cu UAT-urile implicate, a contribuit la perfectarea conceptului de Toolbox (set de instrumente elaborat de partenerii implicați, care cumulează cunoștințele și bunele practici identificate în cursul Fazei I) și a finalizat filmul de promovare a bunelor practici implicate în proiect dar și a obiectivului de patrimoniu central în structura Hericoast, Farul Vechi din Sulina.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport DRDP Constanța. Care este situația drumurilor din județul Constanța astăzi la ora 17.00. Unde au acționat drumarii

20 Jan 2019 141

Şoferul implicat în accidentul de la Palazu Mic, ridicat de poliţişti. Două persoane au murit (video)

20 Jan 2019 2884

Utilajele DRDP Constanţa au patrulat şi în această noapte. Cum se circulă în judeţ

20 Jan 2019 273

DRDP Constanța. Situația drumurilor, la ora 17. Cum se circulă în județul Constanța și județele limitrofe

19 Jan 2019 714

Îi spun „Daniel-san“, ca în „Karate Kid“! Daniel Dogaru, gol din scăriţă, în Anglia, contra echipei Wellingborough (galerie foto)

19 Jan 2019 1510

DRDP Constanța. Situația drumurilor, la ora 17. Cum se circulă în județul Constanța și județele limitrofe

18 Jan 2019 332

Raport DRDP Constanța. Unde au acționat drumarii și care este starea carosabilului în județul Constanța astăzi la ora 17.00

17 Jan 2019 428

DRDP Constanţa Situaţia drumurilor la ora 12. Cum se circulă în judeţele Constanţa şi Tulcea

17 Jan 2019 465

Plecaţi la drum? Utilajele DRDP Constanţa acţionează şi în această dimineaţă. Starea carosabilului

17 Jan 2019 493

Istoria Dobrogei - Geografie - Localități Orgame/Argamum (galerie foto)

17 Jan 2019 683

DRDP Constanța Cum se circulă la această oră pe drumurile naționale din județele Constanța și Tulcea

16 Jan 2019 553

Accident rutier grav pe DN 22 D, în apropierea localității Carcaliu din județul Tulcea. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor (galerie foto)

16 Jan 2019 1902

Simpozionul „Mihai Eminescu, omul deplin al culturii românești“, desfășurat astăzi la Tulcea

15 Jan 2019 471

Utilajele DRDP Constanța au acționat cu tone de sare. Situația drumurilor la această oră

15 Jan 2019 781

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului. Când expiră atenționarea meteo

15 Jan 2019 1627