Un pacient s-a aruncat de la etajul trei al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Techirghiol

Un pacient s-a aruncat de la etajul trei al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Bărbatul are 60 de ani, era de aproximativ doi ani internat acolo, iar în această dimineață s-a aruncat pe fereastra de pe casa scării, de la un etaj superior. A reuşit să deschidă fereastra de pe casa scărilor, care nu avea mâner. Un echipaj SMURD l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean Constanța.

În urma căzăturii, acesta a scăpat cu viaţă. În schimb, are numeroase traumatisme şi fracturi. Este ținut sub observație în Secția de Terapie Intensivă.

„Una din infirmierele de serviciu a sesizat căderea pacientului pe platforma de la intrare în corpul B de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Imediat a fost anunţat Serviciul de Ambulanţă dar şi Poliţia. Primul ajutor i s-a acordat prin personalul specializat din centru. Bărbatul care s-a aruncat de la fereastra de pe casa scării era sub tratament psihotrop şi în evidenţe la psihiatru, care îi făcuse o reevaluare chiar pe 17 ianuarie. A deschis geamul de pe casa scării, deşi nu avea mâner, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Dar, a avut nişte ustensile şi a putut să îl deschidă. Oamenii sunt extrem de inventivi. S-a dispus desfăşurarea unei anchete administrative. O să se identifice şi alte soluţii de prevenire a unor astfel de situaţii, dar nicideum gratii pentru că nici standardele nu permit şi apoi centrele sunt deschise, în care beneficiarii au o oarecare libertate, nu sunt centre de penitenţă“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au demarat o anchetă administrativă. Oamenii legii au demarat cercetările pentru a stabili înprejurările în care s-a desfăşurat evenimentul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Recuperare „Artemia” Techirghiol Consiliul de Monitorizare a găsit resturi de fecale în pat, lenjerii improvizate și beneficiari violenți. Măsuri aplicate (DOCUMENT)

26 Jan 2024 2553

DGASPC Constanța renovează cabinetul stomatologic al CRRN Techirghiol

29 Sep 2020 2748

Evz.ro Dezvăluiri dramatice din sistemul psihiatric. Îngrijitorii agresați fizic de bolnavii cu minți rătăcite au clacat și au ajuns colegi de salon cu ei

25 Feb 2016 4724

„Pacienţii sunt inventivi“ Un vârstnic s-a aruncat în gol de la etajul trei al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol

23 Jan 2015 1729

Surse din IPJ Constanţa Bolnavii de la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol au drept de vot

02 Nov 2014 2561

Alegeri prezidenţiale 2014 IPJ Constanţa, sesizat cu privire la bolnavii de la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol

02 Nov 2014 2171