Stiri calde

Una din cinci conserve conține soluție pentru dezghețarea drumurilor

Castraveți în oțet cu clorură de calciu, gem de prune cu acid citric și oțet colorat cu caramel amoniacal.
 

Studiul privind calitatea conservelor industriale și a mixurilor industriale recomandate de producători celor care vor să scurteze timpii de pregătire a conservelor în casă, face parte din Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.
 
Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare, astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză. Totodată, Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse alimentare bogate în grăsimi vegetale hidrogenate, zahar, sare și a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

Consumatorul contemporan este îndemnat din toate părțile să apeleze la consumul de conserve, chiar și atunci când ar avea resursele necesare preparării clasice a hranei, după ce s-a obișnuit, devine un apărător convins al cauzei conservelor, cărora le vede numai avantajele.

Denumirea alimentelor este fundamentală – aceasta descrie adevărata natură a produselor alimentare și ajută consumatorii să distingă un produs de altul. Verificarea etichetelor în cazul produselor alimentare din categoria conservelor din legume/fructe trebuie să fie mai frecventă, cu scopul de a asigura că sunt complete, corecte și nu induc în eroare consumatorii.

Cu toate acestea, producătorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioară nume atrăgătoare și înșelătoare. Consumatorii pot avea greutăți în a face diferențe între un produs fără aditivi și unul cu încărcătură chimică mare. 

Pentru a vedea ce conțin conservele de acest tip, cât și mixurile/produsele folosite de către unele gospodine atunci când realizează în casă conserve de sezon, experții APC au achiziționat 15 tipuri de conserve industriale, șapte tipuri de mixuri pentru „pregătirea rapidă” a gemurilor/dulcețurilor, șapte tipuri de mixuri/produse pentru pregătirea murăturilor și două tipuri de aditivi alimentari care se comercializează separat, respectiv acidul citric alimentar și benzoatul de sodiu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gafă în timpul şedinţei de CLM Teodor Patrichi (PSD) nu a ştiut cine este Anaid Tavitian. Făgădău a dres situaţia neplăcută

31 Oct 2018 943

Asociaţii furioase pe Ministerul Agriculturii. Proteste în faţa instituţiei. Ce nemulţumiri au agricultorii

23 Aug 2018 433

Sondaj APC România - "Pesta porcină africană este un act de bioterorism"

22 Aug 2018 1619