Stiri calde

Una din cinci conserve conține soluție pentru dezghețarea drumurilor

Castraveți în oțet cu clorură de calciu, gem de prune cu acid citric și oțet colorat cu caramel amoniacal.
 

Studiul privind calitatea conservelor industriale și a mixurilor industriale recomandate de producători celor care vor să scurteze timpii de pregătire a conservelor în casă, face parte din Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.
 
Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare, astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză. Totodată, Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse alimentare bogate în grăsimi vegetale hidrogenate, zahar, sare și a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

Consumatorul contemporan este îndemnat din toate părțile să apeleze la consumul de conserve, chiar și atunci când ar avea resursele necesare preparării clasice a hranei, după ce s-a obișnuit, devine un apărător convins al cauzei conservelor, cărora le vede numai avantajele.

Denumirea alimentelor este fundamentală – aceasta descrie adevărata natură a produselor alimentare și ajută consumatorii să distingă un produs de altul. Verificarea etichetelor în cazul produselor alimentare din categoria conservelor din legume/fructe trebuie să fie mai frecventă, cu scopul de a asigura că sunt complete, corecte și nu induc în eroare consumatorii.

Cu toate acestea, producătorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioară nume atrăgătoare și înșelătoare. Consumatorii pot avea greutăți în a face diferențe între un produs fără aditivi și unul cu încărcătură chimică mare. 

Pentru a vedea ce conțin conservele de acest tip, cât și mixurile/produsele folosite de către unele gospodine atunci când realizează în casă conserve de sezon, experții APC au achiziționat 15 tipuri de conserve industriale, șapte tipuri de mixuri pentru „pregătirea rapidă” a gemurilor/dulcețurilor, șapte tipuri de mixuri/produse pentru pregătirea murăturilor și două tipuri de aditivi alimentari care se comercializează separat, respectiv acidul citric alimentar și benzoatul de sodiu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va convoca Consiliul de Administraţie al APC

30 Apr 2019 614

Rompetrol Rafinare, un pionier, pe plan local prin initirea unui amplu program de transformare digitală a rafinarei Petromidia Năvodari

09 Apr 2019 789

Gafă în timpul şedinţei de CLM Teodor Patrichi (PSD) nu a ştiut cine este Anaid Tavitian. Făgădău a dres situaţia neplăcută

31 Oct 2018 1062

Asociaţii furioase pe Ministerul Agriculturii. Proteste în faţa instituţiei. Ce nemulţumiri au agricultorii

23 Aug 2018 504

Sondaj APC România - "Pesta porcină africană este un act de bioterorism"

22 Aug 2018 1863

Shippingul românesc în doliu. Fostul director financiar al APM Constanța s-a stins din viață

24 May 2018 4215

Legea vaccinării obligatorii scoate oamenii în stradă. Lanț uman în jurul Parlamentului României

29 Oct 2017 1237

Circulația trenului Timișoara Nord - Mangalia afectată de lucrări la un pasaj

18 Aug 2017 2652

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu cumpără echipamente de protecţie

27 May 2017 747

Atenţie ce măsline consumaţi! Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric!

02 May 2017 8650

Un şofer român l-a ajutat pe teroristul din Berlin fără să știe

27 Dec 2016 2210

Pizza congelată, „vedeta” unui studiu. Avertismentele specialiştilor!

25 Oct 2016 2330

Ai grijă ce mănânci! Otrava din iaurturile cu fructe

20 Oct 2016 1277

Cel mai important ingredient în prepararea pateurilor- Apa se regăseşte în 1 din 4 pateuri de ficat

18 Jul 2016 915

Știți de fapt ce conțin cremele și uleiurile pentru plajă? La ce riscuri vă expuneți

27 Jun 2016 1970