Universitatea Andrei Şaguna certificată ISO pentru calitatea învăţământului

Universitatea 'Andrei Şaguna' păşeşte în noul an cu o realizare meritorie. După ce a parcurs toate etapele de certificare impuse de Organizaţia Internaţională de Standardizare, Universitatea 'Andrei Şaguna' a obţinut Certificatul ISO 9001:2008 pentru activităţile din domeniul învăţământului universitar, cel editorial şi de cercetare.

Certificatul ISO a fost acordat de SGS din Marea Britanie, prestigioasă organizaţie internaţională situată pe primele locuri la nivel mondial în domeniul de certificare a activităţilor din învăţământul superior.

În scopul consolidării culturii calităţii, în cadrul U.A.S. a fost organizată instruirea persoanelor cu funcţii de conducere şi cu responsabilităţi în asigurarea calităţii programelor de studiu şi activităţilor de cercetare şi au fost certificaţi 6 auditori interni, care au participat la cursuri de formare profesionala, acreditate CNFPA.

Universitatea a inclus în sistemul de management al calităţii Departamentul de consiliere şi orientare profesională, care are în atribuţii, prin serviciul companii, monitorizarea inserţiei absovenţilor pe piaţa muncii şi gradul de satisfacţie al angajatorilor, precum şi Comisia de pregatire metodică, care are ca scop principal dezvoltarea de noi tehnici de predare, prin aplicarea unui plan anual de interasistenţă colegială.

În Universitate au fost create proceduri şi instrumente care sprijină optimizarea deciziilor privind proiectarea, organizarea şi derularea programelor de studiu, urmărind armonizarea cu piaţa muncii, respectarea reglementărilor naţionale, precum şi convergenţa la bunele practici şi cerinţe privind asigurarea calităţii în spaţiul european al învăţământului superior.

Implicarea studenţilor în procesul de asigurare şi evaluare a calităţii se realizează curent, la nivele multiple, prin includerea reprezentanţilor studenţilor în Senat şi Consiliile Facultăţilor, participarea activă la întrunirile şi şedinţele altor departamente ale universităţii (ex. Comisia de calitate şi Comisia de etică au în componenţa sa şi un reprezentant din partea studenţilor), participarea la activităţile de audit. Studenţii participă activ la procedura de evaluare a cadrelor didactice monitorizând şi asigurând transparenţa procesului. De asemenea, evaluarea satisfacţiei studenţilor reprezintă o modalitate de luare în considerare a perspectivei acestora, fiind inclusă în cadrul proceselor şi politicilor de îmbunătăţire a calităţii Universităţii.

Faptul că universitatea a implementat şi perfecţionat continuu un sistem modern de management al calităţii este confirmat şi de calificativul 'Grad de încredere' acordat universităţii de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Zilele Constanței Concert liric „Reverence - Medalion Mozart”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

17 May 2024 374

Sesiune de comunicări științifice pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 226

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 990

Întâlnire cu Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Brendan Ward, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 339

Universitatea Maritimă Constanța angajează administrator patrimoniu. Iată cerințele pe care trebuie să le îndeplinești

16 May 2024 520

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 596

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 894

Farul Constanța Hagi - „Greșeala mea e una singură. Am crezut că am adus, anul trecut, o mentalitate de campioni“ (GALERIE FOTO)

14 May 2024 1357

Festivalul Japonez Sakuranbo, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 424

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1482

Zilele Constanței Paradă stradală organizată de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius”

14 May 2024 598

Cea de-a III-a ediție a Conferinței internaționale de criminalistică „Emilian Stancu”, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 381

Farul Constanța, de la 3-0 la 3-3 cu Universitatea Craiova! „Marinarii“, adio podium în Superligă

14 May 2024 702

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 432

În Ovidiu Jandarmii din Constanța, în dispozitiv, la meciul de fotbal dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova

13 May 2024 434