Vezi cum reacționează ANRE în privinţa acuzațiilor legate de activitatea vicepreședintelui Claudiu Dumbrăveanu

Documentele invocate în spaţiul public cu privire la tarifele aprobate de ANRE pentru SC ENEL SA respectă principiile prevăzute de legislaţia primară în vigoare, sunt tehnic şi legal argumentate, profesionist întocmite şi nu favorizează niciun operator sau companie din domeniul reglementat de ANRE, inclusiv societatea SC ENEL SA, se arată într-un comunicat al reglementatorului din energie, citat de HotNews.

„Consecventă respectării principiului de transparenţă în activitatea sa în acest moment, instituţia noastră pune la dispoziţia celor interesaţi în domeniu, toată documentaţia aferentă modului de reglementare a preţurilor şi tarifelor”, declară ANRE.

„ANRE este preocupată constant de evoluţia costurilor energiei furnizate clienţilor finali şi implicit a facturii, precum şi de sancţionarea eventualelor abateri ale operatorilor din sectorul energetic. Astfel, numai în anul 2013 Direcţia Generală Control a efectuat un număr de 1267 controale, inclusiv în cadrul grupului ENEL, în urma cărora au fost întocmite 386 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, fiind aplicate amenzi în cuantum total de 7.422.700 lei. ANRE cooperează cu instituţiile statului abilitate în privinţa elucidării tuturor aspectelor care ţin de presupusele învinuiri legate de activitatea domnului Claudiu Dumbrăveanu. Asigurăm opinia publică de profesionalismul şi corectitudinea activităţii ANRE şi ne exprimăm toată încrederea în modul în care justiţia va soluţiona aspectele investigate", se mai menționează în comunicatul ANRE.

DNA a anunțat ieri seară ca i-a reținut pe Claudiu Dumbrăveanu, vicepreședinte ANRE, Florin Gugu, director ENEL, și Gheorghe Ciubotaru, asociat Electroalfa. Cei trei sunt acuzați ca ar fi falsificat mecanismul de formare a prețului final al făcturilor plătite de consumatori.

Concret, în prima jumătate a anului 2013, inculpatul Dumbrăveanu Claudiu Sorin, având o funcție de decizie în cadrul ANRE, i-a pus în vedere inculpatului Gugu Florin, director ENEL că, în urma descoperirii unei duble taxări a certificatelor verzi către consumatori în anul 2012, ENEL Distribuție Muntenia este pasibilă de sancțiuni constând în reducerea tarifelor de furnizare a energiei electrice cu 6%. Cu această ocazie, Dumbrăveanu Claudiu Sorin a condiționat micșorarea procentului de reducere a tarifelor la 1,3 % (în loc de 6%, reprezentând o economie pentru ENEL de 2,5 milioane euro) de atragerea firmei SC ElectroAlfa International SRL în implementarea proiectului Smart Meter, ori de încheierea, de către ENEL, a unor contracte de lucrări sau de achiziție echipamente cu această societate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vezi poziția ANRE privind dubla taxare a certificatelor verzi de către ENEL

10 Jun 2014 4667