Virtuţile terapeutice ale seminţelor de chia


Seminţele de chia sunt bogate în minerale, acizi graşi omega-3, antioxidanţi şi proteine. Sunt cunoscute de mii de ani drept o bogată sursă de energie şi putere, iar asta deoarece conţine de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mulţi oxidanţi decât afinele şi de trei ori mai mult fier decât spanacul.

Acestea pot fi consumate crude sau uşor prăjite. Pot fi adăugate în iaurt, saltă, smoothie, sucuri naturale sau gemuri deoarece au o aromă foarte slabă. Intră în categoria alimentelor cu o capacitate uimitoare de a-ţi oferi energie şi sunt ideale în curele de slăbire deoarece, atunci când intră în contact cu sucurile gastrice, au capacitatea de a forma o strucutră care va menţine senzaţia de saţiete pentru mai mult timp. În plus, cantitatea importantă de fibre conţinută întăresc aceste proprietăţi ale seminţelor de chia. Au, de asemenea, calitatea de detoxifiant şi pot facilita procesul de digestie. Ajută corpul să îţi susţină şi să îşi reconstruiască muschii pe parcursul exerciţiilor fizice şi chiar în timpul sarcinii şi după naştere.

Seminţele de chia sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de tensiune arterială mică, deoarece pot agrava afecţiunile cardiovasculare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minunatele beneficii ale semințelor de chia. Ce cantitate ar trebui consumată?

15 Mar 2022 2021

Sănătate Seminţele de chia asigură sănătatea inimii

14 Apr 2016 1897

Sănătate Seminţele de chia ajută la scăderea în greutate

20 Aug 2015 1607

Sănătate Ce substanţe nutritive conţin seminţele de chia

02 Apr 2015 1798

Sănătate Patru alimente importante pentru organism

17 Dec 2014 1943

Cât bine fac seminţele de busuioc organismului

12 Aug 2014 2011