Stiri calde

Vizita în România a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, amânată pentru luna ianuarie

Premierul Viorica Dăncilă ar fi fost sunată sâmbătă seară de omologul său israelian, Benjamian Netanyahu, care a anunțat că-și amână vizita pe care trebuia s-o întreprindă în România în această toamnă, scrie România TV. 

De fapt era vorba de o ședință de guvern comună româno-israeliană.

Premierul israelian a anunțat că își amână vizita în România din rațiuni de politică internă israliană și a propus ca vizita amânată acum să aibă loc în luna noiembrie sau ianuarie 2019.

În context, premierul israelian a spus că apreciază Guvernul României pentru ceea ce a făcut pentru Israel și a propus o întâlnire tete-a-tete la Varna în cadrul cvadrilateralei.

Aceleași surse oficiale susțin pentru Stiripesurse.ro că premierul israelian a făcut referire și la scandalul intern din România cu privire la posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și "a spus că regretă prin ceea ce a trecut premierul pentru demersurile pe care le-a făcut pentru Israel alături de Liviu Dragnea pe care l-a numit 'bunul meu prieten' "

Este pentru a II-a oară când Benjamin Netanyahu își amână vizita la București.

Vizita fusese stabilită cu ocazia vizitei în Israel a premierului Viorica Dăncilă în contextul în care la București guvernul a inițiat un memorandum privind oportunitatea mutării ambasadei României la Ierusalim.

A urmat plângerea președintelui PNL, Ludovic Orban, la DIICOT împotriva premierului și scandalul care s-a iscat a dus la amânarea vizitei și implicit a ședinței comune de guvern deja stabilite.

Între timp Ministerul Afacerilor Externe au înaintat președintelui Klaus Iohannis un raport cu privire la oportunitatea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a refuzat să spună care este concluzia acestui raport, declarând ziariștilor ca nu a făcut decât să prezinte atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încrengături la nivel înalt în dosarul lui Remus Truică

10 Dec 2015 1694

Același premier în Israel

25 Mar 2015 823

2014, anul în care i-am pierdut pe Robin William, Garcia Marquez şi Joe Cocker

29 Dec 2014 828

Mesajul de condoleanțe al Preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu, la încetarea din viață a fostului premier israelian Ariel Sharon

11 Jan 2014 883

Prim-ministrul Victor Ponta transmite un mesaj de condoleanţe poporului israelit şi familiei fostului premier Ariel Sharon

11 Jan 2014 544

Povestea surorilor românce căsătorite cu Ariel Sharon

11 Jan 2014 1220

A murit Ariel Sharon

11 Jan 2014 635

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu

25 Dec 2013 707

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu şeful diplomaţiei israeliene

28 Feb 2011 595

Fotbal (Premier League) Benayoun il critica public pe Benitez

11 Jul 2010 1176

Fotbal (Premier League) Grant a parasit-o pe Portsmouth

21 May 2010 1201

Nati Meir vrea la Cotroceni

28 Apr 2009 679

Israelul are "forta si puterea" de a se apara impotriva Iranului

05 Mar 2008 483