Ziaristul tulcean Viorel Dima a lansat cartea „Enciclopedia personalităților tulcene”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 20 decembrie, la lansarea volumului „Enciclopedia personalităților tulcene”, semnat Viorel Dima, un cunoscut ziarist și publicist din județul Tulcea. Evenimentul s-a desfășurat la Casa „Avramide” din municipiu și a reunit prezența mai multor oficialități tulcene precum și a unor personalități marcante ale vieții culturale, medicale și ale mediului privat tulcean.
    
În deschiderea evenimentului, au evoluat artiști ai Ansamblului Artistic „Baladele Deltei”, creând, astfel, o atmosferă propice derulării unui act cultural.
  
„Uimit de marile realizări ale înaintașilor, cât și cele ale contemporanilor, am considerat că tulcenii au nevoie de o enciclopedie a personalităților. Avem nevoie să știm că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calitățile lor profesionale, puse în slujba societății. Fără contribuția fiecăruia dintre noi, viața socială, economică și culturală a orașului nostru, a județului, a țării, este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres”, a ținut să precizeze autorul Viorel Dima, în debutul expunerii sale.   
    
„Vreau să felicit această frumoasă inițiativă, materializată în volumul „Enciclopedia personalităților tulcene”, un proiect deosebit de important pentru istoria, cultura și spiritualitatea tulceană. De asemenea, țin să apreciez efortul, munca și dăruirea puse în slujba conceperii unei lucrări atât de ample și de muncite. Rezultatul este și el pe măsură. Autorul a obținut o compilație complexă, bine documentată, care ne reprezintă realmente, ceea ce înseamnă că atât scrierea, cât și Viorel Dima și-au atins scopul: o nouă lucrare valoroasă pentru oamenii de azi ai acestor locuri.


   
În această lucrare au fost reunite profesii, naţionalităţi, nume mai mari cu nume mai mici. Pentru mozaicul cultural și spiritual care caracterizează comunitatea tulceană, această lucrare reprezintă o adevărată carte de vizită, o veritabilă emblemă culturală”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani cu acest prilej.
 
Sursă foto și text: Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansare de carte amânată „Prof de română. Școala noastră cea de toate zilele”. Între cele 20 de modele de profesionalism, o constănțeancă

12 Mar 2020 3374

Conferinţă naţională şi lansare de carte, în aula Universității „Ovidius”

11 Mar 2020 2683

Arhiepiscopia Tomisului Maslu pentru copii și batrâni. Conferință și lansare de carte

10 Mar 2020 1813

Scriitoarea irlandeză Siobhán Parkinson lansează la Constanța „Miracolele Mirandei” (VIDEO + GALERIE FOTO)

05 Mar 2020 1314

Lansarea cărții „In giro per l’Italia in 14 tappe” a creat o deosebită seară în stil italian la Muzeul de Artă (galerie foto)

03 Mar 2020 1761

Poveștile Dobrogei, relansate într-un cadru neconvențional

28 Feb 2020 912

Literatura pentru copii vorbește, prin Siobhán Parkinson, și la Constanța

28 Feb 2020 2052

Ovidiu Dunăreanu - 70. Un povestaș magic, un clasic în viață

27 Feb 2020 1834

Cultura dobrogeană nu poate avea un destin minor. „Dicţionarul de personalităţi dobrogene“ - o dovadă în plus (galerie foto)

21 Feb 2020 2897

Despre critici şi confesiunile lor, în volumul Anastasiei Dumitru

20 Feb 2020 1960

Lansare de carte Cerasela Dobrinescu - „Ruşii lipoveni din Dobrogea - istorie şi tradiţii specifice (a doua jumătate a secolului al XVIII-lea - 2011)” (document)

15 Feb 2020 4049

Lansare de carte „Connaiseur fără ifose” de Cezar Ioan, miercuri, la Cărturești Verona

14 Feb 2020 958

La Cărturești Carusel Lansare de carte a scriitoarei constănțene Doina Jela - „Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar”

05 Feb 2020 2867

„Analele Dobrogei”, la primul volum din seria a treia. Lansare la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

29 Jan 2020 1954

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” - „Stan Greavu-Dunăre. O călătorie bibliografică în Dobrogea”

21 Jan 2020 2050