Ziaristul tulcean Viorel Dima a lansat cartea „Enciclopedia personalităților tulcene”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 20 decembrie, la lansarea volumului „Enciclopedia personalităților tulcene”, semnat Viorel Dima, un cunoscut ziarist și publicist din județul Tulcea. Evenimentul s-a desfășurat la Casa „Avramide” din municipiu și a reunit prezența mai multor oficialități tulcene precum și a unor personalități marcante ale vieții culturale, medicale și ale mediului privat tulcean.
    
În deschiderea evenimentului, au evoluat artiști ai Ansamblului Artistic „Baladele Deltei”, creând, astfel, o atmosferă propice derulării unui act cultural.
  
„Uimit de marile realizări ale înaintașilor, cât și cele ale contemporanilor, am considerat că tulcenii au nevoie de o enciclopedie a personalităților. Avem nevoie să știm că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calitățile lor profesionale, puse în slujba societății. Fără contribuția fiecăruia dintre noi, viața socială, economică și culturală a orașului nostru, a județului, a țării, este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres”, a ținut să precizeze autorul Viorel Dima, în debutul expunerii sale.   
    
„Vreau să felicit această frumoasă inițiativă, materializată în volumul „Enciclopedia personalităților tulcene”, un proiect deosebit de important pentru istoria, cultura și spiritualitatea tulceană. De asemenea, țin să apreciez efortul, munca și dăruirea puse în slujba conceperii unei lucrări atât de ample și de muncite. Rezultatul este și el pe măsură. Autorul a obținut o compilație complexă, bine documentată, care ne reprezintă realmente, ceea ce înseamnă că atât scrierea, cât și Viorel Dima și-au atins scopul: o nouă lucrare valoroasă pentru oamenii de azi ai acestor locuri.


   
În această lucrare au fost reunite profesii, naţionalităţi, nume mai mari cu nume mai mici. Pentru mozaicul cultural și spiritual care caracterizează comunitatea tulceană, această lucrare reprezintă o adevărată carte de vizită, o veritabilă emblemă culturală”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani cu acest prilej.
 
Sursă foto și text: Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 503

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 390

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 641

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 574

Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea - „Odă târzie mamei", de Monalisa Dima

22 Mar 2024 518

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 790

Lansare literară de excepție Aurelia Lăpușan prezintă romanul „Flori de busuioc” la Biblioteca Județeană Constanța

13 Mar 2024 841

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 633

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța găzduiește lansarea volumului Eco-Consciousness in American Culture

19 Feb 2024 685

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda lansării unui volum despre viața și activitatea inginerului Dumitru Manole

18 Dec 2023 912

LIVE VIDEO+TEXT Virgil Andriescu, o nouă apariție editorială. Volumul „Întâmplări adevărate cu și fără chițibușuri” este lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Dec 2023 1296

LIVE TEXTLansarea volumului „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide” la Biblioteca Județeană, în prezența lui Ion Codrescu (Galerie FOTO)

14 Dec 2023 1048

Volum despre viața autorului Virgil Andriescu își lansează la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cartea „Întâmplări adevărate cu și fără chițibușuri”

14 Dec 2023 924

LIVE TEXT. Știri Constanța azi Volum despre Republica Turcia, editat de Delia Roxana Cornea, Metin Omer și Emanuel Plopeanu, lansat la MINAC (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 1004

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește lansarea cărții „Întâmplări adevărate cu sau fără chițibușuri” de Virgil Andriescu

14 Dec 2023 728