Ziua Naţională a României la Alba Iulia Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis românilor

Aproximativ 500 de persoane participă, astăzi, la deschiderea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale. Preşedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, fiind întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională, relatează Mediafax. De asemenea, preşedintele ales al Românei a fost aplacudat de cei prezenţi la eveniment.  

Preşedintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ştafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu. Ulterior, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand din faţa Catedralei Reîntregirii.

“Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe. România trebuie să aibă obiective naţionale.E nevoie de redescoperirea încrederii. Suspiciunea permaentă, îndoiala, teama, nesiguranţa ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani. Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, este mesajul trasnsmis de Klaus Iohannis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trump, mesaj pentru Iohannis cu ocazia Zilei Naționale „Ne dorim să construim în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru strategic“

01 Dec 2019 1621

Klaus Iohannis, alături de echipa națională – „Fairplay-ul să primeze. Hai, România!”

10 Jun 2016 1681

Marica le-a făcut Simonei Halep şi lui Klaus Iohannis tricouri personalizate

01 Dec 2014 2927

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

30 Nov 2014 1497