Vot anti PSD - EDITORIAL

Asa cum poate toata lumea se astepta nici pe bratul stang al Dunarii, in Tulcea, viata politica nu este lipsita de tensiuni intre principalele formatiuni politice. Oricum pe data de 6 iunie lucrurile s-au clarificat. A fost un vot politic anti-PSD. Cu toate ca nu dau semne ca au intrat in panica, liderii partidului de guvernamant ar trebui sa isi raspunda la o singura intrebare: de ce lumea s-a intors chiar si in aceasta zona impotriva lor. Eu cred ca si in cazul de la Tulcea, PSD plateste scadenta pentru stilul impropriu de guvernare, pentru aroganta si dispretul cu care a tratat comunitatea locala. Au avut tulcenii un "guvern local" de statui - plimbate prin tara si mass-media mai ceva ca moastele sfintilor. Manipularea cetateanului a atins cote fara precedent. Tot ceea ce a insemnat organizatia judeteana a PSD Tulcea s-a aflat in acesti ultimi patru ani intr-o continua campanie de imagine, a trait numai pe imagine. A ajuns sa confunde aceasta imagine, creatie proprie, cu realitatea. Acum in timp ce Alianta D.A si partidul lui Vadim au preluat fraiele, social-democratii platesc pretul pentru aceasta iluzie. Electoratul a sesizat dificultatea in care se afla PSD in urma cu aproape trei luni si l-a sanctionat. Singurul care a reusit sa ramana pe baricade, pare a fi cel care a fost confirmat si in functia de presedinte al organizatiei judetene a social-democratilor, prefectul Ion Vargau. Este clar ca nici cei mai pesimisti prezicatori din tabara partidului-stat nu s-au asteptat la o asemenea reactie anti-PSD din partea electoratului tulcean. Dupa ce timp de cativa ani buni, cei care s-au perindat prin fruntea Primariei, Consiliului Judetean si a Prefecturii au promis marea cu sarea, acum electoratul - intr-o maniera decisa - le-a adus aminte ca exista. Ca are propriul sau orizont de asteptare, ca doreste sa fie tratat cu respect si decenta. In plus, in ultimii 4 ani coruptia s-a generalizat si localnicii au inceput sa fie tot mai ostili acestui fenomen. In momentul in care cetateanul de rand a observat ca si la Tulcea se poate vorbi cu usurinta despre existenta unor baroni locali si ca acestia sunt preocupati doar pentru as extinde imperiile lor financiare, atunci fiecare astepta un moment ca cel din 6 iunie. Electoratul a trimis un mesaj clar. Au aparut alte interese in societatea romaneasca, de care trebuie sa se tina cont si in aceasta toamna electorala. Au aparut politicieni tineri, impusi doar prin votul direct al alegatorilor. Din iunie exista si la Tulcea o alternativa la PSD si acest lucru trebuie sa se intample si dupa momentul noiembrie 2004. Alianta D.A. este capabila sa conduca la Tulcea procesul de dezvoltare economico-sociala a acestei zone. Din aceasta perspectiva, principalul efect al schimbarii raportului de forte dintre Putere si Opozitie este ca PSD nu mai este mare favorit la alegerile din toamna. Aceasta disputa va anima scena politica in perioada care urmeaza.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 346

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 343

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 350

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 437

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 369

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 279

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 511

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 471

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 467

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 490

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 410

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 366

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 310

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 301

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 343