Lifestyle Destinaţii de vacanţă - Stâna de Vale (galerie foto+video)

Stâna de Vale (în maghiară Biharfüred) este o stațiune de odihnă și tratament, situată în județul Bihor, aflată în componența comunei Budureasa, în Masivul Vlădeasa, la o altitudine de 1100 de metri, fiind centrul precipitaţiilor din România.

Accesul auto se face din drumul național Oradea–Deva care trece prin Beiuș - aproximativ 65 km.



Părăsind drumul național DN 76 și trecând prin localitatea Budureasa DJ 764A se ajunge la Stâna de Vale, parcurgând un drum cu serpentine - aproximativ 27 km.



Principalii factori de tratament în Stâna de Vale care atrag mii de turiști anual sunt apele oligominerale și feruginoase, bioclimatul tonic, caracterizat prin presiune atmosferică scăzută, radiația solara intensă și ionizarea crescută a aerului. Tratamentele pentru care optează persoanele care ajung la Stâna de Vale sunt pentru afecțiunile endocrine, nevroză astenică și afecțiunile căilor respiratorii. Printre cele mai solicitate tratamente locale se numără fitoterapia (băile cu plante), electroterapia, masajul, sauna și gimnastica medicală. Efecte dovedite în timp au fost observate în cazul hipotiroidiei benigne și în cazul bolii Basedow, în stadiile I și II. De asemenea, nevroza astenică, afecțiunile căilor respiratorii, stările de debilitate, surmenajul, rahitismul și tulburările de creștere la copii sunt alte afecțiuni ameliorate aici. Există și contraindicaţii în cazul unor boli acute, al hemoragiilor abundente repetate, al bolilor grave ale sângelui (leucemii, anemia pernicioasă etc.), parazitoze, boli venerice în stadiu contagios, boli infectocontagioase, tumori maligne, stări casectice, psihopatii sau epilepsie. De asemenea, stațiunea nu este recomandata femeilor însărcinate în luna a III-a, în sarcinile patologice în orice luna și nici mamelor în perioada de alăptare. Stațiunea se recomandă în tratamentul asteniilor, unor dereglări endocrine (hipertiroidism benign, boala Basedov incipientă, după tratamente cu medicamente), dereglarilor respiratorii (neuroză respiratorie), organismului slăbit, suprasolicitarilor fizice și intelectuale, anemiilor, rahitismului și dereglărilor de creştere la copii.



ro.wikipedia.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Care sunt destinațiile preferate pentru a petrece vacanța de iarnă?

08 Oct 2023 1021

Expoziție de DVD-uri „Destinații de vacanță“, la Biblioteca Județeană Constanța!

04 Jul 2023 888

Hotelierii sunt de vină! Primăria Constanța spune că locul de parcare în stațiunea Mamaia ar fi putut costa doar 17 lei/zi

13 Jul 2022 9708

Sondaj de opinie Respondenții au ales vacanța la munte pe timp de pandemie

06 Jul 2020 1764

Surprize Turkish Airlines de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa. Destinaţii şi preţuri

31 May 2017 4769

Casă de vacanță, bungalouri și foișor…ce proiect imobiliar se va construi la Vama Veche

18 Oct 2016 3281

Plaja Corbu, în topul celor mai frumoase plaje din lume

09 Jul 2016 6119

Oferte speciale pentru minivacanta de Rusalii si Ziua Copilului

21 May 2015 1436

Lifestyle Destinaţii de vacanţă - Parcul Natural Apuseni (galerie foto+video)

15 Jul 2014 14349

Descopera.ro România intră în „Top 10 cele mai urâte destinaţii de vacanţă” cu un loc din Bucureşti

12 May 2014 4481