Lauraadamache.ro Friptura de curcan cu rosii deshidratate



 Bine, si carnea de pui este delicioasa daca stim cum sa o gatim si, mai ales, cum sa o condimentam. Zilele trecute am cumparat o foarte frumoasa pulpa de curcan de 2,5 kg, deci enorma. Pentru o fractiune de secunda mi-am imaginat cat de mare era curcanul si m-am speriat (mi-e un pic frica de curcani si cocosi, cu amandoua speciile am avut ceva aventuri neplacute in copilarie si am ramas cu sechele). In friptura de astazi, pregatita la cuptor, vom regasi rosiile deshidratate, caperele, maslinele si fileurile de ansoa conservate in sare. Nu, friptura nu va avea gust de peste, cantitatea de ansoa folosita fiind suficienta doar pentru a asigura carnii de curcan un gust absolut minunat. In Italia, fileurile de ansoa se regasesc in feluri de mancare cu carne de vitel si iepure, acestea obtinand in final nu un gust de peste, ci unul savuros si perfect echilibrat.

Ingrediente – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  •     1 pulpa curcan (2,5 kg)
  •     4 fileuri ansoa in sare
  •     5 rosii deshidratate
  •     10 masline negre
  •     2 cartofi rosii medii
  •     6-7 rosii cherry
  •     1 lingura capere conservate in ulei
  •     4-5 catei usturoi
  •     1 pahar vin alb demisec
  •     5 linguri ulei de masline
  •     sare
  •     piper
  •     2-3 frunze salvie

Rețeta completă pe laura adamache.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Musaka cu piure şi carne de curcan

02 Apr 2017 2926

Rețete tradiționale românești Mâncăruri din curcan

15 Nov 2015 6272

ecuisine.ro Rosii crocante si rumenite

18 Jun 2015 3222

Ecuisine.ro Drob de curcan (sau pui)

30 Mar 2015 2824

Preparate culinare by Poliana Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sos de rosii

05 Nov 2014 3166

Ecuisine.ro Șnițel de curcan cu parmezan

11 Sep 2014 2528

e-retete.ro Rulada de curcan cu prune uscate si bacon

20 Jun 2014 3458