06 Apr, 2016 00:00
8058
Retetele zilei
Durată pregătire: 1 oră
Durată gătit: 1 oră
Total: 2 ore
Plăcintă cu carne, o reţetă savuroasă care se poate servi ca aperitiv, gustare sau chiar fel de bază. Aluat fraged, dospit sau foietaj şi umplutură de carne tocată, suculentă şi condimentată. Se poate face sub formă de tartă, plăcintă sub formă de sul, două foi suprapuse şi umplutură la mijloc sau minipateuri.
E delicioasă sub orice formă.
Ce ne trebuie pentru
Plăcintă cu carne:
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită tocată;
- 1 ceapă mare (200 g);
- 1 morcov mic;
- 15 g sare;
- 3-4 g piper proaspăt măcinat;
- 4 boabe ienibahar;
- 10 boabe coriandru;
- nucşoară (cât se dă de 3-4 ori pe răzătoare, foarte puţin)
- 2 linguri smântână groasă;
- un vârf de cuţit cimbru;
- 2 ouă;
- 2 linguri ulei;
- mărar şi pătrunjel;
- aluat pentru foi (1 pachet foietaj)
- 1 ou pentru uns.
Cum se face reţeta de
Plăcintă cu carne găsiţi pe
Poftă bună
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: