Bamele aduc beneficii întregului organism

O plantă cu fructe comestibile din familia Malvaceelor, bama poate creşte până la doi metri. Frunzele au 10 – 20 de cm lungime (pot fi folosite la îngroşarea supelor), iar fructul este o capsulă verde, cu lungimea de opt – 20 de cm, ce are forma unei păstăi verzi. Bamele sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale. Fibrele superioare, conţinute de acest aliment, contribuie la stabilizarea glicemiei şi la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. De asemenea, hidratează tractul digestiv prin intermediul mucilagiilor.
 
Datorită proprietăţilor emoliente, bamele sunt recomandate în afecţiunile respiratorii, precum bronşite sau traheite. Printre alte beneficii se numără eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, calmarea simptomelor colonului iritabil, prevenirea arterosclerozei, reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare (atac de cord, atac cerebral). Pentru a păstra substanţele nutritive intacte, bamele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil, la foc mic sau uşor aburite.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Deşi bamele au multiple beneficii, românii nu ştiu încă să le folosească

17 Mar 2016 1568

Sănătate Beneficiile aduse de consumul de bame

17 Jun 2015 1557