Sănătate Deşi bamele au multiple beneficii, românii nu ştiu încă să le folosească

Bamele sunt cultivate în zonele tropicale şi temperate mai calde, pentru fructele sale fibroase care au forma unor păstăi verzi cu seminţe rotunde, albe. Populare în bucătăria egipteană, arabă şi indiană, bamele sunt cultivate la scară redusă în România, în zonele sudice. Deşi aceste legume au numeroase beneficii pentru sănătate, românii nu ştiu încă să le folosească.
 
De la bame pot fi consumate florile (superbe şi comestibile). Conţine numeroase minerale şi vitamine, bucurându-se de proprietăţi emoliente, utile în afecţiuni respiratorii, precum laringite, traheite, bronşite şi tuse. Fibrele din bame ajută la stabilizarea glicemiei, micşorând rata la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.
 
Consumate frecvent, bamele tratează inflamaţia plămânilor şi calmează simptomele de intestin iritabil. Ele au puternice efecte antioxidante şi antiinflamatorii, fiind recomandate persoanelor care suferă de arteroscleroză. În plus, cei care consumă frecvent bame prezintă un risc redus de a suferi de un infarct sau un accident vascular. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)

05 Jun 2022 1436

Sănătate Beneficiile aduse de consumul de bame

17 Jun 2015 1557

Sănătate Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei

25 Feb 2015 1434

Bamele aduc beneficii întregului organism

25 Nov 2014 1858