Sanatate
Ce sunt E-urile şi de ce există ele în alimente
25 Jun, 2014 00:00
1261
Loredana PANAIT
Aditivii alimentari, sau E-urile, contribuie la conservarea anumitor produse alimentare. Aditivii sunt, de fapt, ingrediente adăugate alimentelor sau băuturilor pentru a menţine textura, gustul, culoarea sau alte caracteristici specifice. Aditivii artificiali precum E300 sau acidul ascorbic conţin vitamina C, iar alţii provin din surse naturale, cum sunt glicozidele steviol, obţinute din ştevie, sau licopenul, obţinut din roşii. La nivelul Europei, pentru a putea fi siguri pentru consum, aditivii sunt supuşi evaluării Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA). Indiferent care este originea lor, că sunt artificiali sau naturali, se stabileşte o doză zilnică recomandată ce nu poate fi depăşită şi nu sunt aprobaţi pentru consum decât după ce trec prin verificările AESA. De menţionat totuşi că acest sistem se aplică pentru E-urile care intră în compoziţia alimentelor şi băuturilor comercializate în Uniunea Europeană.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: