Ceaiul de ghimbir accelerează metabolismul

Ceaiul de ghimbir reprezintă o excelentă sursă de vitamine din grupul B, C, D şi A, dar şi de minerale, precum magneziu, calciu, potasiu, cupru și mangan. Datorită proprietăților tonice, antiemetice, antiseptice, expectorante, antifungice, antivirale, analgezice, hipotensive, antispasmodice, antiinflamatorii, antibacteriane și antifebrile, ceaiul de ghimbir întărește sistemul imunitar, este eficient în tratarea răcelilor, datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte muscoasa gâtului, ajută la ameliorarea tusei și favorizează expectoraţia.
 
Ceaiul de ghimbir asigură o parte importantă din antioxidanții necesari combaterii efectelor radicalilor liberi și acționează eficient asupra depozitelor de grăsime. Consumat cu regularitate, accelerează metabolismul și topește celulele adipoase, calmează durerile de cap, datorită efectului antiinflamator, scade riscul de cancer de colon și ovarian, și slăbește rezistența celulelor canceroase la tratamentele specifice, în special la chimioterapie.
 
De asemenea, acest ceai îmbunătățește circulația sângelui, previne apariția bolilor cardiace, combate senzația de greață, inclusiv a grețurilor din timpul sarcinii. În plus, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, balonării şi indigestiei. Totodată, împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de ghimbir, un antiinflamator natural

13 Jul 2020 2921

csid.ro Ghimbirul arde iute kilogramele

31 May 2015 2035

Ceaiul de ghimbir, important în curele de slăbire

14 Nov 2014 2463

Proprietăţile terapeutice ale ceaiului de ghimbir

22 Oct 2014 1770