Proprietăţile terapeutice ale ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir reprezintă o excelentă sursă de vitamine din grupul B, dar şi de vitaminele C, D şi A, minerale, precum magneziu, potasiu, cupru, mangan. Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice, care îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.
 
De asemenea, ceaiul de ghimbir este o sursă importantă de antioxidanţi necesari combaterii efectelor radicalilor liberi. Ceaiul de ghimbir are efecte expectorante, antifungice, antivirale, analgezice, hipotensive, antiinflamatorii, antiseptice. Acest ceai accelerează metabolismul, topeşte celulele adipoase şi calmează durerile de cap, prin efectul unor principii cu efect antiinflamator din ghimbir. Un tonic general pentru organism, ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiace, combate senzaţia de greaţă, inclusiv a greţurilor din timpul sarcinii. În plus, ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon şi ovarian.
 
Ceaiul de ghimbir scade tensiunea, relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, contribuie la prevenirea şi tratarea greţurilor cauzate de mişcare şi calmează ameţelile. Totodată, reduce inflamaţiile căilor respiratorii, în special în plămâni, reducând simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Cum poţi slăbi cu ceai de ghimbir

26 Jun 2015 2502

Ceaiul de ghimbir, important în curele de slăbire

14 Nov 2014 2455

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2317