Sănătate Coacăzele negre, recomandate celor care vor să-şi fortifice organismul

Coacăzul înfloreşte în lunile aprilie-mai, iar fructele sale, nişte boabe negre, se culeg în a doua parte a verii. Printre substanţele conţinute de coacăze, se numără vitaminele B şi C, proteine, acizi organici, flavonoizi, tanini, săruri minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Aceste fructe au proprietăţi antiinfecţioase, depurative, cicatrizante, sudorifice şi de scădere a nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestor proprietăţi, coacăzele contribuie în tratamentul oboselii, stresului, anemiei, insomniei, hipertensiunii arteriale, insuficienţei respiratorii şi asteniei.
 
Consumul de coacăze negre, pe de altă parte, îmbunătăţeşte funcţia rinichilor şi circulaţia sanguină, stimulează activitatea sistemului nervos central, facilitează digestia, eliberează organismul de toxine, măreşte acuitatea vizuală şi reduce inflamaţiile musculare. Aceste fructe sunt indicate în tratarea tuberculozei pulmonare, artritei, reumatismului şi gutei.
 
Coacăzele negre reduc sensibilitatea infecţiilor respiratorii şi reglează tulburările specifice debutului menopauzei. Aceste fructe pot fi consumate ca atare sau pot fi introduse în preparate culinare, în gemuri, jeleuri sau sosuri, reprezentând un ingredient eficient pentru reţete gustoase. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

centrulnatura.ro Rețetă de lichior de coacăze negre, scorțișoară și usturoi

24 Jul 2021 2739

Coacăzele negre ajută la fortificarea sistemului imunitar

11 Feb 2021 2204

Sănătate Coacăzele negre, bune pentru păstrarea tinereţii

15 Jan 2016 1569

Sănătate De ce coacăzele negre sunt un medicament natural

06 Sep 2015 1534

Sănătate Beneficiile consumului de coacăze negre

17 Feb 2015 3808