Conopida se află pe lista celor mai sănătoase legume

Datorită conţinutului crescut de nutrienţi, conopida este recomandată în alimentaţie, numărându-se printre cele mai sănătoase legume. Reprezintă o sursă excelentă de vitaminele B, C şi K, antioxidanţi, minerale, precum mangan, fosfor, cupru, fier, calciu, potasiu, dar şi enzime şi proteine. Conopida este foate săracă în calorii şi nu conţine colesterol, din aceste motive este recomandată în curele de slăbire. Datorită proprietăţilor sale, stimulează sistemul imunitar, favorizează digestia, acţionează la nivelul sistemului cardiovascular, ajutând la combaterea bolilor de inimă şi a atacului cerebral.
 
Conopida are un efect benefic şi asupra oaselor şi poate preveni astenia. Potrivit studiilor, o jumătate de cană de conopidă pe zi scade riscul cancerului de prostată cu 52%. De asemenea, contribuie la tratarea infecţiilor respiratorii, previne cataracta şi formarea cheagurilor de sânge. Nutrienţii din conopidă inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase. Datorită acestor beneficii, conopida ar trebui introdusă în dietă de câte ori este posibil.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile conopidei proaspete

27 Mar 2020 2152

Sănătate Conopida ajută la prevenirea cancerului

30 Jun 2015 1665

Gulia, o sursă importantă de vitamina C

04 Dec 2014 2144

Broccoli, o legumă excelentă pentru sănătatea oaselor

28 Oct 2014 1681

Beneficiile uimitoare ale conopidei

14 Jun 2014 1895