Dafinul, efecte pozitive asupra sănătăţii

Utilizat în gastronomie, dafinul are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, printre acestea numărându-se ameliorarea problemelor urinare, stimularea digestiei, tratarea glicemiei ridicate şi a înţepăturilor de insecte, precum şi reglarea menstruaţiei. Frunzele de dafin conțin proteine, retinol, vitaminele A, C, piridoxină, niacină, zinc, fier, magneziu, calciu, potasiu și antioxidanți. Ceaiul de dafin ameliorează gripa, tusea, durerile de picioare, bolile de stomac şi spasmele. Pentru scăderea febrei şi a durerilor de cap, se recomandă un macerat obţinut din patru frunze de dafin şi o coajă de portocale, adăugate într-un litru de apă. Conţinutul filtrat se bea pe stomacul gol.
 
De asemenea, frunzele de dafin scad simptomele depresiei, mențin sănătatea sistemului cardiovascular, grăbesc vindecarea în cazuri de erupţii cutanate şi acnee. O cană de decoct consumată pe parcursul unei zile stimulează sistemul imunitar. Uleiul de dafin are proprietăţi antiseptice şi antifungice. Aplicat extern, tratează reumatismul, luxaţiile şi vânătăile. Totodată, ameliorează durerile de cap şi pe cele dentare. În cazul infecţiilor intestinale, după masă, se consumă o linguriţă de ulei, care calmează durerile. Nu se recomandă consumul foilor de dafin în cantităţi mari.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infuzia de mărar, indispensabilă pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii

28 Mar 2018 2234

Mărarul stimulează digestia

23 Dec 2017 2013

Proprietăţile foilor de dafin

22 Jul 2014 1838