Dislexia, dificultatea în a citi şi a scrie

În momentul în care copilul întâmpină mai multe greutăţi în a învăţa să scrie şi să citească, părinţii ar trebui să se gândească la dislexie. Dislexia, care apare la copii şi se menţine toată viaţa, presupune imposibilitatea creierului de a transpune în cuvinte informaţiile primite vizual şi auditiv. Printre simptomele care pot confirma diagnosticul de dislexie se află scrierea dezordonată a copilului, confundarea literelor cu cifrele, memorarea cu greutate a ce i se spune, lipsa coordonării, perceperea incorectă a ritmului muzical şi exprimarea greoaie.

Nu există un tratament pentru dislexie, iar atunci când copilul conştientizează că este diferit faţă de ceilalţi, devine deprimat şi îşi pierde încrederea în sine. Deoarece dislexia nu este foarte cunoscută, cei din jurul copilului motivează greutăţile sale prin lene, neatenţie şi prostie. Fiecare dislexic este diferit, cu simptome diferite şi trebuie susţinut să se dezvolte într-un mod personalizat.

Din aceeaşi categorie: Efectele dependenţei de alcool

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copilul dislexic, o provocare pentru toţi cei din jurul lui Ziua Internaţională de Conştientizare a Dislexiei. Ce este dislexia

06 Oct 2021 1657