Păpădia contribuie la detoxifierea şi curăţarea organismului

 Păpădia, o plantă valoroasă, poate fi utilizată ca aliment, dar şi ca medicament. Conţine vitaminele A, B, C şi D, fier, potasiu, zinc. Frunzele de păpădie, ce conţin proteine într-o cantitate mai mare decât spanacul, sunt folosite la salate şi ceaiuri, pentru aromă. Rădăcinile sunt utilizate ca înlocuitori pentru cafea, în timp ce florile se pot folosi la producerea vinurilor.
 
Deoarece păpădia are efecte diuretice şi detoxifiante puternice, ceaiul de păpădie este recomandat în curele de slăbire, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit. Favorizează eliminarea toxinelor din organism şi intensifică tranzitul intestinal. Nu se recomandă consumul a mai mult de trei căni de ceai pe zi, din cauza efectului diuretic care poate duce la deshidratare. Datorită proprietăţilor sale de detoxifiere, păpădia tonifică şi oferă un aspect sănătos pielii. De asemenea, efectele păpădiei pot fi şi mai puternice dacă este consumată atunci când este proaspătă.
 
Infuzia şi ceaiul de păpădie sunt folosite şi pentru tratarea bolilor de rinichi, arsuri stomacale, inflamaţii şi alte afecţiunii ale pielii. Sursă de magneziu, potasiu, calciu şi fier, păpădia favorizează întărirea oaselor, fiind indicată ca adjuvant în reumatism şi gută.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Proprietăţile ceaiului de păpădie

15 Mar 2015 2045

Păpădia, un remediu natural pentru ficat

30 Nov 2014 1816

Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătăţii

08 Jun 2014 1911