Păpădia, un remediu natural pentru ficat

Păpădia conţine, printre altele, vitamine, fier, potasiu, magneziu şi zinc. Întreaga plantă - rădăcină, tulpină, frunze, florile galbene - poate fi folosită pentru diferite stadii de îmbolnăvire ale ficatului. Datorită conţinutul de potasiu, păpădia contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Ceaiul de păpădie curăţă organismul, reduce durerile reumatice, elimină metalele grele din ţesuturi şi favorizează dizolvarea pietrelor de la rinichi.
 
Preparatele din păpădie - ceai, tinctură sau pulbere – sunt indicate şi persoanelor care suferă de gută. Deoarece păpădia are efecte diuretice şi detoxifiante puternice, ceaiul de păpădie este recomandat în curele de slăbire. Acesta arde grăsimile şi depunerile din stomac. Nu se recomandă consumul a mai mult de trei căni de ceai pe zi, din cauza efectului diuretic care poate duce la deshidratare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Proprietăţile ceaiului de păpădie

15 Mar 2015 2045

Păpădia contribuie la detoxifierea şi curăţarea organismului

09 Oct 2014 1827

Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătăţii

08 Jun 2014 1911