Sănătate Rădăcina de Konjac elimină grăsimile

Konjac-ul este o plantă originară din Japonia, a cărei rădăcină este folosită mai ales pentru a produce alimente cu un conţinut scăzut de calorii. Glucomannanul, o fibră solubilă prezentă în această plantă, are o capacitate uimitoare de a absorbi lichidele şi de a se transforma într-un gel care umple stomacul şi înfrânează pofta de mâncare. Acest gel tranzitează prin intestin foarte uşor, astfel că surplusul de alimente nu mai este transformat automat în depozite de grăsime, ci este eliminat în mod natural.
 
Pentru că absoarbe apa din tractul digestiv, glucomannanul reduce absorbţia colesterolului şi a carbohidraţilor. Această substanţă prezentă în rădăcina de konjac contribuie la blocarea asimilării grăsimilor, la reducerea stresului asupra pancreasului şi la detoxifierea colonului. De asemenea, rădăcina de Konjac blochează zaharurile din alimentele consumate, induce în mod eficient senzaţia de saţietate, distruge grăsimile şi reglează glicemia. Rădăcina este recomandată în arteroscleroză, obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială, probleme de digestie, pancreas diverticular. Din această rădăcină se prepară pastele shirataki şi alimentul Konjac, aliment non-alergenic, extrem de sărac în calorii şi foarte săţios.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Smochinele împiedică asimilarea grăsimilor

10 May 2015 1280

Uleiul de şofrănel elimină grăsimile din organism

03 Oct 2014 1706

Ardeiul iute grăbeşte arderea grăsimilor

18 Aug 2014 1972