Sănătate Ceaiul de sunătoare ameliorează buna dispoziţie

Ceaiul de sunătoare este un remediu tradiţional pentru diferite afecţiuni, beneficiile datorându-se proprietăţilor antivirale şi antibacteriene. Sunătoarea, comercializată sub diferite forme (tinctură, pliculeţe de ceai, plantă uscată, capsule), se găseşte în Europa, Asia Centrală şi Africa de Nord. Ea conţine colină, hipericină, saponine, ulei volatil, acid valerianic, flavonoide şi tanini. Aroma infuziei de sunătoare este destul de puternică, iar gustul, uşor amărui. 
 
Consumat pentru ameliorarea bunei dispoziţii, ceaiul de sunătoare contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv, deoarece stimulează bila, protejează mucoasa gastrică şi reduce spasmele. De asemenea, ajută ficatul să elimine toxinele din corp. În plus, tinctura de sunătoare poate trata afecţiuni ale somnului precum insomnia sau somnul agitat.
 
Aplicat sub formă de comprese, acest ceai este recomandat în tratarea tenului iritat, uscat şi ridat.
 
De menţionat este că persoanele care urmează tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale sau medicamente antihipertensive trebuie să evite consumul de ceai de sunătoare, deoarece poate diminua efectul acestora.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de sunătoare combate stările depresive și ameliorează simptomele de răceală și gripă

06 Jun 2020 2400

Sunătoarea reduce anxietatea. Iată alte beneficii

20 Feb 2017 1375

Sănătate Uleiul de sunătoare regenerează pielea

05 May 2015 2215

Ceaiul de sunătoare, folosit în medicina naturistă

10 Nov 2014 3023

Sănătate Utilizările terapeutice ale sunătoarei

20 Oct 2014 1637