Sănătate Tarhonul favorizează digestia

Tarhonul este o plantă foarte aromată care, în Antichitate, era folosită ca antidot pentru veninul de şarpe. Tarhonul conţine vitaminele A, B1 şi C, uleiuri volatile, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale, precum fier, zinc, potasiu şi hidrocarburi terpenice. De asemenea, conţine şi eugenol, un ulei esenţial folosit ca anestezic local pentru durerile de dinţi. În scop terapeutic, se foloseşte partea aeriană a plantei, care are proprietăţi antiinflamatorii, dezinfectante, antiinfecţioase, decongestive, antivirale, antibacteriene, antispastice, carminative, stomahice, diuretice şi antiparazitare.
 
Tarhonul stimulează apetitul, favorizează digestia, contribuie la eliminarea viermilor intestinali, calmează durerile provocate de nevralgii şi de reumatism, reglează şi stimulează funcţia gastrică, ajută la asimilarea substanţelor nutritive şi ameliorează crampele stomacale. În acelaşi timp, este indicat persoanelor care suferă de balonări şi indigestie. De asemenea, tarhonul ajută la creşterea secreţiilor bilei pentru ficat şi contribuie la scăderea nivelului de glucoză din sânge.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Tarhonul, un condiment care poate înlocui sarea

15 Jun 2015 1709

Tarhonul favorizează eliminarea toxinelor din organism

22 Aug 2014 2103