14 Jul, 2020 00:00
3140
Ana-Maria VOICU
- Proprietățile benefice ale sfeclei de culoare roșie
Sfecla roșie a fost o legumă foarte populară în lume și oamenii au folosit-o pentru a trata diverse boli. Chinezii mâncau sfeclă rosie pentru că ei credeau că aceasta are puterea de a intări inima și de a purifica sângele, scrie
antena3.ro.
Grecii o foloseau pentru a reduce febra, iar în Europa a fost recomandată pentru persoanele care nu puteau mânca alimente solide. Puțin diferită este credința românilor, și anume, că atunci când un bărbat și o femeie mănâncă din aceeasi sfeclă rosie, dispare orice element de iubire dintre ei.
Consumul de sfecla roșie este recomandat femeilor atunci cand sunt la menopauză, pentru că este o sursă bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrați naturali și sodiu.
Trebuie să știți că sfecla roșie este numărul 1 când vine vorba de purificare. În acest scop, aveți posibilitatea să beți suc de sfeclă roșie combinat cu suc de lămâie sau suc de sfeclă proaspat stors cu suc de morcovi.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: