Susanul şi beneficiile sale

Susanul, o plantă originară din India şi Africa de Est, este cel mai vechi condiment şi cel mai mult cultivat, datorită valorii sale nutritive. Susanul are efecte antioxidante, emoliente, antianemice,calmante, remineralizante, tonice şi antiinflamatorii. Seminţele de susan sunt bogate în proteine, acid oleic, acid linoleic, acizi graşi Omega-6 şi Omega-3, acizi graşi saturaţi, vitaminele A, B6, C, D, E, minerale, precum fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, calciu, oligoelemente, aminoacizi esenţiali care se găsesc mai rar în alte plante, lizină şi substanţe antioxidante. 
 
Uleiul de susan este cunoscut pentru capacitatea de a scădea colesterolul. De asemenea, ajută în tratamentul unor afectiuni ale sistemului nervos, muşchilor, pielii, este un tonic foarte bun pentru hemoglobină, echilibrează procesele organismului şi întăreşte sistemul imunitar. Uleiul de susan favorizează dublarea numărului de trombocite şi contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Seminţele de susan elimină greaţa şi vărsăturile, combat durerile de cap, durerile intestinale, stomacale sau cele menstruale. În plus, sunt recomandate în cazuri de slăbiciune, stări de convalescenţă şi oboseală, apărută ca urmare a eforturilor intelectuale sau fizice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ştii ce beneficii are uleiul de susan?

26 May 2016 2334

Sănătate Susanul, una dintre cele mai vechi plante cultivate

23 Jun 2015 1351

Sănătate Negrilica, beneficii uimitoare pentru organism

08 Mar 2015 3360

Susanul combate stresul

27 Nov 2014 1529

Sănătate Pasta de susan, un superaliment

02 Oct 2014 1404

Negrilica, o plantă care scade glicemia

19 Aug 2014 4467

Sănătate Seminţele de susan, ideale în curele de slăbire şi aliate ale sănătăţii

31 May 2014 2402