Sănătate Un fruct cu numeroase vitamine, minerale şi antioxidanţi

Zmeura are o culoare frumoasă, un gust şi dulce şi o putere antioxidantă de nebănuit. Acest fruct conţine vitaminele C, B, D, K şi P, calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu, fier şi acizii malic, galic, salicilic, citric şi elagic. Dacă mănânci o cană de zmeură proaspătă, organismul tău va primi 54% din necesarul de vitamina C. În plus, câştigi mult fier şi calciu. Totodată, zmeura conţine antioxidanţi şi betacaroten, care oferă o stare de bine.
 
Consumul de zmeură întârzie îmbătrânirea creierului şi îmbunătăţeşte memoria. Un raport recent realizat de American Journal of Clinical Nutrition asociază consumul de zmeură cu un risc mai scăzut de decesul cauzat de bolile cardiovasculare. Zmeura conţine antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi inhibă creşterea tumorilor. De asemenea, este recomandată în tratarea unor afecţiuni precum artrită, gută, reumatism, cistită, anemie şi astenie. Tot ea păstrează ochii sănătoşi şi protejează împortiva razelor ultraviolete. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Zmeura stimulează producerea de colagen

03 Oct 2015 2565

Sănătate În ce afecţiuni este recomandată zmeura

17 Mar 2015 1569

Zmeura, inamicul bolilor cronice şi degenerative

21 Jun 2014 2246

Zmeura şi beneficiile pentru sănătate

05 May 2014 1844