Ştiaţi că...? Se împlinesc 38 de ani de la moartea celebrei soprane Maria Callas

Astăzi, se împlinesc 38 de ani de la moartea celebrei soprane Maria Callas. Artista a murit la vârsta de 53 de ani, ca urmare a unei maladii ce i-a afectat muşchii şi ţesuturile. Potrivit unor zvonuri, artista s-ar fi sinucis, după ce şi-ar fi pierdut, treptat, vocea, în urma unei decepţii în viaţa personală.

Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos, pe numele ei complet, s-a născut în New York, în 1923, într-o familie de imigranţi greci. Încă de mică, Maria a demonstrat că este talentată. La vârsta de 13 ani, a plecat în Atena să studieze alături de o soprană celebră, Elvira de Hidalgo.
Primul ei rol major a fost în "La Gioconda", pe scena din Verona. Talentul ei a făcut posibil ca opere ce nu au mai fost interpretate de decenii să fie prezentate din nou publicului, creaţiile lui Bellini numărându-se printre acestea.
 
Pe plan personal, "Divina Callas", aşa cum era numită, nu a avut la fel de mare succes. După divorţul de primul soţ şi după câteva aventuri, s-a implicat într-o relaţie cu magnatul grec Aristotle Onassis. Miliardarul a părăsit-o pe artistă după o relaţie de nouă ani, îndrăgostindu-se de văduva preşedintelui american J.F. Kennedy, Jackie. În anii '70, cariera lui Callas a intrat într-un declin accentuat.

Sursa foto: weheartit.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vocea i-a definit viaţa! Angela Gheorghiu, la ceas aniversar

07 Sep 2016 2573

Portul Constanța, gazda yachtul lui Onassis, Christina O (galerie foto+video)

06 Jul 2016 4711

Ştiaţi că...? Pe 5 iulie, marea soprană Maria Callas apărea pentru ultima dată într-un spectacol de operă

05 Jul 2015 1993

Ştiaţi că...? Renumita soprană Maria Callas...

02 Dec 2014 2931

Ştiaţi că...? Soprana Maria Callas, aclamată la scenă deschisă... (video)

16 Sep 2014 3906